Всички въпроси за вилата.
Стефко - специалист
Stefan2000 написа:
Колко литра е обема на торба цимент, в крайна сметка?
Измери го опитно с точност по следния начин. Напълваш един бидон с вода, и му правиш преливник примерно на 20 см под гърлото. Да има поне 25 литра празно пространство над преливника. Спускаш една пълна и неразпечатана малка торба в бидона, и след това измерваш количеството изтекла вода. Изсипваш цимента, и по същия начин измерваш обема на хартиената опаковка, и я изваждаш от предното количество. :lol:
VLADO66 - майстор
Стефко ти си голяма работа,чешит исках да кажа.Няма мерна единица кофа,количка и т.н.Човек с опит може да познае дали бетона е постен или му липсва или е в повече някой компонент. :)Този който иска да знае пише в гого 'рецепта за бетон'.
Стефко - специалист
Сега пък чешит :? Аз така си меря пропорциите за бетонобъркачката за площадки около къщата. И ако щеш ми вярвай, тия пропорции съм ги установил опитно като най-добри за целта. За плоча пропорциите са други. Аз не съм бетонов център, и тук форума е Направи сам. Т.е. тук всеки търси най-добрия начин как практически да си направи нещата САМ в домашни условия. А дали мерната единица ще е кофа, количка, черпак, все едно. В заведенията мерната единица е чаша. Там няма да ти сервират ракията в кофа. :lol:

И..... май зевзека и чешита си ти, дето имаш компетентно мнение по всяка тема във всеки раздел. :lol:
Тани - модератор
Изсипваш торбата в една кофа, колкото пъти се напълни там( да речем 3) и последното количество бележиш на кофата докъде е пълна. Взимаш кана с мерителни линии и премерваш колко литра е до маркера в кофата, записваш (да речем 5,6 л.)
Пълниш кофата с вода догоре и засичаш колко литра е (да речем 12) . След това вече смяташ колко литра ТОЧНО е бил цимента. 3х12+5,6 = 41,6л примерно
VLADO66 - майстор
Стефко благодаря ти за оценката,само че главно вършея в темите за строителство където са професионалните ми постижения колкото и нескромно да звучи.Прав си-бетоновите пътеки може да си ги правиш 1 към каквото имаш из двора.
Стефко - специалист
Така да бъде. Само те моля да не мислиш останалите за аборигени. А аз не съм от тях, колкото и нескромно да звучи.
Фло - специалист
Стефко написа:
Stefan2000 написа:
Колко литра е обема на торба цимент, в крайна сметка?
Измери го опитно с точност по следния начин. Напълваш един бидон с вода, и му правиш преливник примерно на 20 см под гърлото. Да има поне 25 литра празно пространство над преливника. Спускаш една пълна и неразпечатана малка торба в бидона, и след това измерваш количеството изтекла вода. Изсипваш цимента, и по същия начин измерваш обема на хартиената опаковка, и я изваждаш от предното количество. :lol:
:lol: Не си Стефко ти,не си и и....Един древногръцки митичен Сизиф си!Онзи Сизиф ,дето бил осъден от боговете да мъкне пробита бъчва с вода нагоре по един баир :-D От там му викат на това упражнение сизифовски труд .
Колко литра е обема на торба цимент можеш да си го сметнеш лесно в къщи за целите на направи си сам с една мерителна чаша или купа от кухнята на жената и едно кантарче.Казва се определяне на плътността,което е отношението на масата/килограмите/ към обема. Пълниш примерно купата до чертата 1 литър и мериш теглото. При цимента плътността е от 0,9 до 1,5 кг. на 1 литър и примерно получиш 1,2 кг. да ти тежи нето цимента в купата и получаваш плътност D-1,2 кг/л,което означава,че 25 кг. торба със цимент е с обем 20,83 литра /от 25/1,2/.Айде :partyman:
Стефко - специалист
Фло, май не си схванал, че се шегувам. :? Но и по твоите сметки излиза, че една малка торба цимент се побира в две кофи по 12 л. И на практика излиза същото.
Фло - специалист
Стефко написа:
Фло, май не си схванал, че се шегувам. :? Но и по твоите сметки излиза, че една малка торба цимент се побира в две кофи по 12 л. И на практика излиза същото.
Дано си се шегувал.... макар, че с хамалогията шега не бива!
Тани - модератор
Има си хас да топне хартиената торба с цимента в съд с вода :prayer: Разбира се , че се шегуваше! Аз затова обясних най-простия начин за измерване, защото за някои хора е необходимо да го прочетат! Това с обемното тегло ще е висша математика , пък и на обекта няма как да теглиш. Не ме питай как съм определял пропорциите на полистер бетона , като чувалите с гранули бяха по 420 л :lol: и трябваше да им сложа по 3 торби цимент :wink: . Целия проблем беше , че нямаше все още свободен празен чувал.

Тема "Бъркане на цимент с перфоратор..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: