• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
erkamu - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Ти ако се надяваш само на кръстчетата за да наредиш плочките както трябва по-добре не се захващай изобщо.
Вместо да спамиш си яж жабешките бутчета.
Ако размера на кръстчета нямаше значение щяха да ги продават смесени,а не през половин мм.
И никъде де съм казал, че разчитам на тези кръстчета да ми наредят плочките.
Просто отчетох факта, че вмето да помагат-те евентуално биха създали проблем.

Мнението е възстановено от модератор!
Последна промяна от erkamu на ср сеп 05, 2012 10:13 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
За съжаление няма жабешки бутчета тук. За пръв и единствен път съм ял преди двайсетина година. Наловихме си с братовчед ми на язовира. Както и да е.

Явно не си наясно защо кръстчетата са с различен размер. То не че има само кръстчета, но на теб май ти е по-лесно да ги наричаш така.

Имах предвид, че при такива разлики в размерите на плочките не се разчита само на кръстчетата(виж какви удобни за теб термини ползвам). А факта че очакваш проблеми от тези на снимката говори че не отбираш абсолютно нищо от плочки и ще ти е за първи път да слагаш. Та предвид този факт - я малко по-спокойно, моля.
erkamu - специалист
Ако имах опита, който вие имате едва ли щях да отворя тема тук и да чакам милостинята на някой знаещ,
за да ме открехне на някоя тънкост и на това ,което не ми е ясно.
Ако кръстачките нарочно са с разлика в размерите, за да можеш да си избереш този,
който ти трябва, за да ти се изправи плочката -можете това да го обясните с две думи. А не да поствате обезкуражителни високопарни бла бла бла.
Все пак форума се казва "направи си сам". Ако нямате какво полезно да кажете, за да отговорите на въпросите по-добре си трайте-кажете си колко сте велики, преместете го от единия в другия и ударете по още една.
Вие едва ли сте се родили научени- и всичките тези въпроси са ви възникавали в един момент.
Е едните са по можещи и знаещи от другите. Факт!!! Тук сте, за да помагате, а не да се заяждате.

Мнението е възстановено от модератор!
VLADO66 - майстор
Нормално е да има отклонения,особено при различни цветове защото е сигурно че са от различни партиди.Ще компенсираш с подръчни материали(напр.кибритени клечки) или по-тънки кръстачки.И си купи червени.
ivanvasilev1970 - специалист
Мисля, че можем да изказваме мненията си малко по-спокойно. Нали erkamu?
Виждам , че е и ти си начинаещ като мен и все пак-нищo не печелима кто ядосваме майсторите... :mrgreen:
VLADO66 написа:
Нормално е да има отклонения,особено при различни цветове защото е сигурно че са от различни партиди.Ще компенсираш с подръчни материали(напр.кибритени клечки) или по-тънки кръстачки.И си купи червени.
Направи ми впечатление, че на Видира елементите някак си не са толкова ръбати...За съжаление имаха само клинчета, нямаха кръстчки.
А да разбирам ли че кръстачките нарочно ги праят с различни размери, за да я въртиш, сучиш докато попаднеш на размера, който ти трябва?
При 5 мм отклонени на 2500 мм-фуга с размер 2 мм приемливо решение ли е или ще трябва да мина на 2.5 мм...3 мм фуга?
Тани - модератор
Е това последното което направи беше много грозно и те наградих с постоянен бан за този акаунт! Ако искаш да те банна напълно по средата на ремонта , продължавай да си създаваш акаунти с които да пишеш и да се опитваш да нарушаваш правилата!!!

ПП Пък за шизофренията , която скалъпи току що, докато писах поста, ще си починеш и с този акаунт .. само за тази вечер. Обикновено минимума е една седмица , но ще черпиш една биричка за жеста!
VLADO66 - майстор
Иване,както казах по-горе ще компенсираш различните размери през ред,два с клинчета и каквото имаш.Разлики няма само при калибрования грес.
Тани написа:
Е това последното което направи беше много грозно и те наградих с постоянен бан за този акаунт! Ако искаш да те банна напълно по средата на ремонта , продължавай да си създаваш акаунти с които да пишеш и да се опитваш да нарушаваш правилата!!!

ПП Пък за шизофренията , която скалъпи току що, докато писах поста, ще си починеш и с този акаунт .. само за тази вечер. Обикновено минимума е една седмица , но ще черпиш една биричка за жеста!
Кво става тука-не знам???
VLADO66 написа:
Иване,както казах по-горе ще компенсираш различните размери през ред,два с клинчета и каквото имаш.Разлики няма само при калибрования грес.
Ясно. Разбрах.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: