• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 41
Всички въпроси за вилата.
Тани - модератор
Разбира се! Въпреки , че всичко е много относително , ако се ожениш за жена , която е спала с половината град и с много женени мъже , не бива да се учудваш , че ще ти изневери ! Та и с избора на покритие за басейна е почти същото :wink: Говорим за вероятности! И стъклокерамика да избере: viewtopic.php?f=34&t=9717&start=0
filmatoplo - майстор
Уж здраво се лепят тези стъклокерамики , а сина ми като ходи по басейните -носи в къщи по някое синьо квадратче да си играе с тях :rolleyes: :lol:
Бат Иво - специалист
Изрових снимки и от началото бях забравил къде са.

Прикачен файл

IMG_0612 namalena.jpg

Прикачен файл

IMG_0613 namalena.jpg

Прикачен файл

IMG_0615 namalena.jpg

Прикачен файл

IMG_0618 namalena.jpg

Прикачен файл

IMG_0621 namalena.jpg
filmatoplo - майстор
:) По този начин , мога сам да си го направя .Кога запълваш редовете с бетон , на всеки ред или през няколко :? .Чудя се от къде ще взимам бетон по малко , трябва да се бърка на место :? .Има ли по този начин направена конструкция и после лепена със стъклокерамика :? .
Бат Иво - специалист
Купи си малка бетонарка за две колички , за редовете долният го изчисли и поръчай.
Мисля че струваше 600лв. (преди сега не знам).В Испания бетонарките са по евтини което ме учудва.
Или вземи от познат .Тук дават под наем в Бг, не знам.
Най лесно се работи ако пълниш на всеки завършен ред ,така се гарантира че ще се запълни а и по лесно се зида.
Да можеш сам.Аз сам съм го правил този басейн.Само за бетона от долу викнах едно момче да помага защото дойде
5 м3 и беше 40гр. жега сам щех да пукна.
filmatoplo - майстор
Може ли да се направи така -да се зидат стените като се запълват с бетон блокчетата с арматура в тях , но да се остава место през 2 метра и в ъглите примерно за колконки с 4 фуса и бигли , и най горе да обединя всичко с пояс 20 санта висок :wink: .
Бат Иво - специалист
filmatoplo написа:
Може ли да се направи така -да се зидат стените като се запълват с бетон блокчетата с арматура в тях , но да се остава место през 2 метра и в ъглите примерно за колконки с 4 фуса и бигли , и най горе да обединя всичко с пояс 20 санта висок :wink: .
Това няма смисъл!
1.Блокчетата(бетонови) се зидат с цимент и пясък (без вар)
2.Имаш вертикална арматура 12-16мм през 20см.
3.хоризонтална арматура 10мм . на всеки ред
4.Блокчетата се запълват с бетон (сами по себе си стават колонки)
Можеш след последният ред да си направиш един кофраж 12см и да вкараш 4 * 10 желязо вързано на 10/10 бигли да се получи нещо като пояс връзвайки всички излизащи вертикални арматури.
Ние него направихме защото на собственика не му се купуваше толкова желязо.
Чупихме последният ред от блокчетата от вътре така че като се зидат да се получи като канал.
В него вкарахме една арматура 12мм. вързана и обикаляща целият ред и заляхме с бетон.
И те така. :partyman:
Ако имаш съмнения и пари направи същото но по две.
Демек!-
Вместо един ред пръчки пусни две вертикални една до друга на 5см.перпендикулярни на реда.
И две хоризонтални естествено. Т.е. двойна скара.Другото е същото зидаш и пълниш с бетон.
Става като панела.Е ти решаваш. :partyman:
filmatoplo - майстор
:) Да ,задължително си мисля за двойната арматура , и пояс поне отгоре .Дали ще е добре да уплътня с морски пясък отвън , или най много с филц (ситно натрушен камък 5-10 мм).За 100% здравина , може ли отвътре на блокчетата , преди измазване -да захвана ситна метална поцинкована мрежа 2 мм със око 2-4 сантиметра . :)
bulhomes2 - майстор
Аз па друго си мисля. Тез тухлички, ако при производството късичките стенички се скъсят с 1/4 (примерно) отдвете страни. Редиш първия ред, слагаш арматурите, заливаш до под нивото на късичките стени. Кухината от по-късичките ще си образува пояс. Слагаш хоризонталната арматура. Редиш втория ред без да лепиш с каквото и да било. Пълниш с бетон пак до под кухината. Между първия и втори ред пак ще имаш пояс и то по-голям от първия. Хем по-здраво, хем по-бързо. Ако пък първия ред може да се нареди и залее бързо непосредствено след изливане на дъното - ще може да се каже, че ъгъла между стените и дъното е излят едновременно с дъното.
VLADO66 - майстор
Филме,все още се чудя-ще дадеш пари за тухли,ще се нервиш да ги зидаш и пълниш вместо да направиш един едностранен кофраж с хидрофобен шперплат,да викнеш миксера и да го отлееш-макс за два дни работа.Из Приморско не може да няма шперплат и греди 2-ра употреба,разтърси се.
Последна промяна от VLADO66 на чет сеп 06, 2012 9:39 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: