От мобилни телефони до цифрови камери
Johny - майстор
Нищо не е трудно, колега, когато разбираш от работата си и и имаш подходящият инструмент и апаратура.
Но няма нужда да се държиш като обидено дете.
Но в приказките сме добри.
Ти какво искаш - бурни овации и и букети цветя?! Евала - направил си нещо, което ти върши работа. И какво от това?
В този форум има много сръчковци, които са направили не едно и две неща.
Навремето аз си направих генератор на телевизионни сигнали - и какво от това? Всички да изпаднат в захлас.
И да ти кажа честно - уреда ти фунционално може да е много добър, но дизайна - да го беше пръснал с малко боя поне.
Извън моите интереси е, но използването му днес е много ограничено. В този смисъл представлява професионален интерес за малко хора. Навярно знаеш, че има специализирани форуми, където би получил оценка по достойнствои. Казвам "би", защото не трябва да откриваме топлата вода постоянно. Пазара сега изобилства от достъпна и качествена апаратура. Някога бях щастлив собственик на руския осцилограф С1-94. А след това в по-ново време подарих на племенника двулъчев Tektronix 2236 100 MHz......
Навремето колко усиля ми струваше да си намеря, точни резистори, чипа 7107 и т.н., за да си правя цифров мултицет....
Сега такъв струва 5-10лв и е с прекрасен дизаин спрямо моето творение.
За немотията и трудния достъп до електронни компоненти в ония времена, може да говориме много и ти го знаеш не по-зле от мене.
Възрастта не е порок, но не е и голямо достойнство. Аз самият съм в "третата" възраст, но не парадирам с това. Бих се радвал да не съм..... Уви!
Бъди здрав!

Тема "Сервизен генератор за настройка УКВ тракт ЧМ в радиоприемниц" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: