Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mita - помощник
Темата не знам дали е точно за тук... Хола, коридора и кухнята са ми на бял теракот, полаган преди около 20 години. Не е с гладка повърхност а леко шуплест. С годините се е позамърсил, та въпросът ми е - мога ли да го почистя с машина за полиране? Гледам в практикер има някви за домашна употреба (budget и т.н.) стават ли за тази цел? Някакви идеи за подходящи препарати? Пробвали сме с различни, но с ръчно търкане си е жива утрепия а и резултатът не е особено задоволителен...
Последна промяна от mita на пет сеп 07, 2012 6:24 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Доместос неразреден разтлан навсякъде на тънък слой,след 30мин. измиване.Процедурата може да се повтори с хубав обезмаслител.
mita - помощник
Доместосът е тестван :) Единственият начин за горе-долу задоволителен резултат е търкане на ръка с четка с твърд косъм, плочка по плочка, в различни посоки и с доста сила. Направо си е утрепия... Структурата на плочките е доста пореста. Въпросът ми е дали някой е тествал с полираща машина, има ли смисъл и т.н.
ozimen - специалист
Жена ми ползва препарата АКВАФОРТЕ май е някакъв гръцки,за силно замръсени плочки.Моите в коридора и кухнята са леко релефни(ГОЛЯМА ГРЕШКА)и жената ги минава на три месеца веднъж с тоя препарат и светват.Съдържа солна киселина и трябва да се внимава с него.Лошото е че за три години фугите се задълбаха с около 1-2мм на места.А за полиращата машина няма да свърши работа-тя е за полиране ,не за почистване.Най-сигурно е почистваща фирма,ама много кинти. :-D
bayan - специалист
фосфорна к-на и някакъв препарат за плочки 50/50 и малко вода и търкане с твърда четка но след това ти трябва прахосмукачка /за вода/да смукнеш мизерията от порите иначе няма фаида

Тема "Почистване на теракот с полираща машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: