Круме , малко са ти объркани понятията , затова ти се губи логиката! Това за което говориш ти са преизолирани стени (в което се съмнявам - не вярвам да става въпрос за повече от 5 см. външна и още толкова вътрешна) , а не преизолирано жилище ! Под преизолирано жилище аз бих имал предвид ТОВА но тук не става въпрос за пасивна къща! Дай ми повече подробности за даденото от тебе за пример жилище и ще ти кажа от къде идва проблема-
Каква е изолацията на:
-стени външна
- стени вътрешна
- под
- таван
Каква е дограмата? Вратите имат ли прагове? Какъв процент от стените заемат прозорците ? Имат ли завеси? Външни щори?
Изолацията не едно жилище включва поне тези елементи , а не само стените! Как е било положението с това жилище преди да сложат изолацията? По-топло ли е било? Направо ме хвърли в размисъл![/url]
Каква е изолацията на:
-стени външна
- стени вътрешна
- под
- таван
Каква е дограмата? Вратите имат ли прагове? Какъв процент от стените заемат прозорците ? Имат ли завеси? Външни щори?
Изолацията не едно жилище включва поне тези елементи , а не само стените! Как е било положението с това жилище преди да сложат изолацията? По-топло ли е било? Направо ме хвърли в размисъл![/url]