• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
Отваряемите са супер за целта.
Тани - модератор
Особено като се има предвид , че мостовия , който излизаше от стената беше не повече от 5 см и ако го усуча поле няма как да срежа усуканото за да направя нова връзка. То дори първото усукване е проблем при такава дължина на кабела! :axe:
Правилно ли е във Wago конектор 773-306 да се вкара кабел 4кв едножилен? По спецификация го дават до 2,5кв.мм.
Моята логика е, че просто конектора е до 20А и затова са се застраховали като казват да се ползва кабел до 2,5кв.мм.

Причината да искам да направя това е, че до разклонителната кутия ми идва 4кв. магистрала, защитена с 16А АП. Искам от там чрез Wago конектор 773-306 да го разклоня към 3 контакта с 2,5кв. кабел.

Ще е проблем ли?
paralesa - специалист
мисля,че няма да влезе 4 квадрата кабел в клемата,нищо не пречи да вземеш и да опиташ. Ако се получи какъв е проблема? За съжаления нямам в момента под ръка клема за да опитам...А и ако не се лъжа има и техни клеми за по-големи ссечения,не само до 2,5 мм
Влиза без никакви проблеми, именно това породи въпроса и разсъжденията ми :-D
vk - специалист
Няма да имаш проблеми да вкараш 4 кв.мм кабел, но просто остави празна дупката срещу този кабел. Например при 6 входова клема, остави празна дупката отсреща и ползвай останалите 4 дупки. A по отношение на тока 20-25 ампера (продължителен ток) не са проблем. Виж тези популярни картинки
Изображение, Изображение
vk - специалист
Излезли са новите клеми на Wago, серия 2273, по-малки(за повече място в кутиите) и са в един ред. Няма я 6-входовата клема
Изображение
Тани - модератор
:-D виж от кога ми е предишния пост. Още тогава ги ползвах :wink: :drinkers:
drastar - специалист
8180 написа:
Тани написа:
В какъв смисъл го казваш? Хареса ми как се работи с тях. =D>
Много се изписа на 14стр., но това действително си заслужава отвсякъде.:prost:
ами като не слушате
това сам го показал на 5 страница още 2007http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 9&start=80
Тани - модератор
До преди година по повечето магазини не бяха и чували за такова нещо, та е нормално да не ти обърнем внимание 2007 :wink: Пък и честно казано ако го бях видял преди да знам какво е това , надали щях да отгатна :-D
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: