Мечтата на всяка домакиня
daywalker - специалист
искам да сменя вратичките на едни стари горни шкафчета (вече окачени) и да сложа вратички на едни, които сега сглобявам. Пантите ще са покрит кант. Дупките за главата на пантата ще поръчам да ми направят в фирмата, доколкото разбрах другата част на пантата е добре да се монтира преди да се сложат шкафовете. Някой ще сподели ли пинизи за монтаж в домашни условия. С 4х16 мисля да монтирам, ама като знам колко се измъчих с водачите на едно чекмедже, да уцеля центъра и да не се размести след като се навива ми се струва че с пантите ще е още по-трудно. Сигурно има някакви центърчета с които да чукнем горния слой на ПДЧ-то и да можем да навиваме сравнително точно след това?
ebahti - майстор
daywalker написа:
Сигурно има някакви центърчета с които да чукнем горния слой на ПДЧ-то и да можем да навиваме сравнително точно след това?
Има и центърчета,ама има и пирончета...... :wink:
SoWhat - специалист
Слагаш пантата в "отвора". С изострен молив очертаваш "кръгчета" на отворите. Правиш център с остър нож или шило. Монтираш пантата. Слагаш пластината на пантата /в най-вътрешно положение на болта/ и допираш вратичката/в отворено положение 90 градуса/ до челото на страницата на шкафа. Бележиш по същия начин, като белязаното да падне в центъра на външната черта на елипсовидния отвор. Сваляш пластината и я монтираш. Закрепяш вратата. Регулираш. Отваряш една студена бира, отпиваш и викаш жената да види "новата" мебел.
Успех.

Тема "За пантите на кухненски шкафове :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: