• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Не си попаднал на подходящ флюс и тинол. Сега завърших една платка и направо е песен започването. Ползвам само на Цинел
bulhomes2 - майстор
Младенката ми казва да си взема флюс, а не колофон. И флюс и колофон и няколко модела калай - който си не може - не може.
hidrazin - майстор
Когато тинола е добър флюс или колофон почти не ти трябва. Той си има в него. Проблема идва от новите
директиви по RoHS да се използват само безоловни припои. За домашни условия обаче са неподходящи и калпави.
То и за промишлени са толкоз хубави де. :lol:
Ако си взимаш тинол - само оловен 60/40 в полза на калая.
CYNEL е добра марка иначе аз предпочитам за отговорни работи KESTER.
Ама съм прост а? :?
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Одеве пак се пробвах и по-ми се получи. Днес беше бежду две щипки във въздуха (стойки), ама сега на плота стана почти профешънъл :partyman:
lov - майстор
Имам монтиран подобен на 80м кабел и си бачка перфектоно. Лъже някъде с 2 десети от градуса. Не стана на въпрос да ти покажа там на тераската имам едни двойни.С два датчика. Само че датчика който е вътре и него съм го изкарал на вънка с кабелче. Пък и си имат и памет и отчитат и на двата входа минималните и максималните температури. А и на цена са пак там.Щото от илиенци съм ги взимал за 2-3 лева някъде на едро за такива изгъзеци.
bulhomes2 - майстор
И аз имам от тези с 2 датчика. Но прдпочитам с по 1, че нали ще им правя видеонаблюдение с IP камера....
MamaMy - майстор
Вие направо си ревете за това от този ми пост. Почетете малко. Това са чипове (точни термо-датчици) които са вързани на два проводника без почти никакви външни елементи. Което означава, че може да имаш 100 датчика на една жица и компютъра си вижда всеки един по отделно и мери 100 температури от голямо разстояние. По същата жица става и захранването и всичко. Така с един или няколко термометъра с такива датчици може да си ги гледкате локално и да си ги пускате в нета без камера.
Това са само примери. Може да се разработи и нещо по евтинко за конкретната задача. Въпроса е струва ли си залитането в тази посока. :?

ПП С Тани сме писали едновременно и съм на 1000% съгласен с него.
Последна промяна от MamaMy на пон сеп 10, 2012 9:25 am, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
Лично за мен, аналоговия индикатор дава много по-бърза и реална представа , отколкото по-точните цифрови. Замисли се и от тази гледна точка.
bulhomes2 - майстор
Гали, ми то пише на "зацапано". И аз само картинките като гледам ми е ясно че и да мъча превода с Google Translate - файдата ще е все тая. Можеш ли (кат за по-прости) да пообясниш как точно може да се направи това?

Обаче във втория линк веднага попаднах на един сенатор - "При натискане на Бутон3 ще се покажат следните функиций :" :lol:
MamaMy - майстор
За римлянина :-D :partyman:
http://thebloughs.net/hobbies/electronics/multitherm/
Пак е на ингилизки, но става по ясно.
Може да се превежда с "Гогол". Ако искаш и преведено:
http://translate.google.com/translate?u ... 1&ie=UTF-8
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11