Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте ! Моля за съвет от някой учен ,защото аз нищо не знам ,та относно светодиодните лампички , дали мога да свържа 1 или 2 лампички на аудио кабел с 3,5 мм жак и като свържа жакът в мобилния телефон и да светят светодиодите...това възможно ли е и ако ДА , как ? :? :? :? :?
rosendochev - специалист
Здравей blueashes не , че съм от много умните :-? но едва ли изходът за слушалки на телефон би могъл да ти светне ниякакъв светодиод поради простата причина , че за да светне му трябва поне 2 волта (зависи от вида на диода) и минимум около 4-5 милиампера (mA което пак зависи от вида на диода) , а изходът за слушалки не изкарва повече от около 1 волт . Ако ти се занимава и разбираш малко от жички свържи един транзистор с батерия и няколко съпротивления заедно с диода и ще си мигаш. Ето и схемичка ако решиш да правиш нещо :
Изображение
miroton - майстор
Първо виж да ли масата на телефона е минуса на батерията.
AAsat - специалист
Инфрачервения диод на оптрон, включен на мястото на говорителчето на телефон се задейства. Със светодиод не съм пробвал.
Дали 3.5 мм. жак изобщо може да се включи в конкретния мобилен телефон е друг въпрос - предполагам че вида на жака е по скоро споменат принципно.
Може да вземеш хендсфри за съответния телефон и да направиш проба.
Последно - каква все пак е целта на упражнението?

Тема "Въпрос за светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: