• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
abc - напреднал
Разбира се, не съм сигурен дали това сериозно място е мястото за моята не толкова сериозна задача. Има раздел "Отмора и шеги", но не знам дали там ще попадна на компетентните хора.
И така, задачката е относително проста, но за мен отговора не е толкова прост. Ако днес е 0'С, а утре е два пъти по-студено, колко ще бъде утре? Ако я сметна през друга единица се получават смразяващи резултати. Те пък по никакъв начин не са коректни за смятане без превръщане на всяка друга температура, която не е нула :)

Извинявам се, ако това е обсъждано някъде тук, но не намерих. Извинявам се също, ако питанката ми не е на правилното място. Всичко е в ръцете на админа и специалистите :)
abc - напреднал
kalin72 написа:
минус 8,8 градуса.
Защо?
kalin72 - майстор
Нула градуса по Целзий са 32 по Фаренхайт, два пъти по-малко са 16 Фаренхайт, което по Целзий е минус 8.8 градуса :)
sstefanov - майстор
Условието на задачата е напълно безсмислено!
radius - майстор
Подкрепям Стефанов, най-малко, защото всичко над абсолютната нула е топлина. Та по тази логика утре ще е минус 136'С .
Ahmakov - специалист
Ако за мен, да ми е топло, означава 22С и днес е , а утре е два пъти по-студено, тогава утре температурата ще е -22С.

Студеното, да не би да започва от надолу, и от кога това??? :lol: :wink:
radius - майстор
Философска задача :?
Ахмаков, ако едно тяло е загрято до +800С , а друго до +750С , то второто е по-студено от първото, но всъщност и двете ще ти се видят топли, ако седнеш на тях.
Весела дискусия се получава, да не се обиди някой.
Ahmakov - специалист
radius
Ако едно тяло е загрято до -200С, а друго до -100С, второто е много по топло от първото, но и двете ще ти се видят много студени. Не сядай, че ще се счупят, за гъза да не говорим.
filmatoplo - майстор
Все си мисля че +20 градуса трябва да се разглежда за средата на температурите а не 0 , да има малко равновесие на везните -ако пипнеш тяло с температура +60 градуса колко ще те опари , но ако пипнеш тяло с температура минус -60 гр ще ти изсъхне ръката :wink: .Или по моята тъпа логика телата в случая ще са в равновесие на +80 и минус -40 градуса .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Задачка за температура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: