Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
eraser - специалист
Здравейте,
четох тук таме и къде ли не, но не мога да преценя коя е най-подходящата боя за кухня.

Става на въпрос за стара тухлена сграда, която до сега винаги е била боядисвана с вар, но сега имам желание да я боядисаме с нещо друго, хем да може да се поддържа по лесно, хем и да е малко по-"модерно" дето се вика: да сме в крак с новите технологий :rofl: :-D
Чета за някакви дишашти латексове, боя с антибактериално покритие или съставки, винилови бои, керамични бои и т.н. и т.н., свят да ти се завие.

Със сигурност знам че не искам да е блажна боя (Алкидна), защото тя запечатва стените и не пропуска влага или пара, и се появяват прекрасни условия за конденз и мухъл.

До колкото знам и латекса се държи като алкидна боя, но този дишащият ... не знам, малко ми е странно. Макар че, като четох за този с керамичните "вакуумни микрокапсули", което звучи доста странно на пръв поглед, но си има логичното обяснение, защо пък да няма и такъв латекс дето да диша ... знае ли човек новите технологии правят чудеса :-) :rofl:

Някой може ли да разясни малко за тея Венилови бои, стават ли за такова нещо изобщо.

Сигурно някой ще каже, че всяка една боя си има свойте предимства и недостатъци, и с всяка една може да се боядиса кухнята, но ако може да ми разясните коя какво може и коя в кое е по-добра и в кое не става ... ще улесните избора ми :-)
toni_g79 - специалист
Латексовите бои се различават по своята лъскавост.За кухня най-подходяща е някаква по-лъскава акрилна боя сатен примерно,по-трудно се замърсява.Само,че много хора не я харесват,че им приличала на блажна боя :? :ka:
eraser - специалист
ами то реално погледнато и латекса прилича също на блажна боя, или поне по-старите латекси ...
сега новите ... може и да стоят по матови.

а някакви впечатления за тези дишащи латекси ?
toni_g79 - специалист
кво значи дишащ и какво ще ти диша в кухнята дето се готви и де ще се набиват миризмите :-D
eraser - специалист
в тоя ред на мисли, варовата "мазилка" ще е най-не подходящата, понеже ще поема всички миризми ...

а аз съм чувал че е може би най-добрата ...

не знам има доста теории и стари практики, които на последък биват разбити, може и това да се окаже една от тях :-)
Spokoiniq - майстор
Crown, миещ се, специално за кухни, ако ти се разделя с пара :cool:

Тема "най-подходящата боя за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: