• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Mapek - специалист
Инвертор? Какво обръщаме? Тиристорен преобразовател на честота (ТПЧ), вярно че е старо и също не съвсем еднозначно определение, но за мен асоциация при инвертиране (поне в този случай) е от прав в променлив ток. Разликата би могла да се приеме за несъществена - имаме и едно изправяне преди това, но "преобразуване" ми звучи по-"благозвучно" :wink:
Какъв всъщност е смисъла от сваляне на оборотите? Икономически?
Последна промяна от Mapek на вт сеп 11, 2012 9:47 pm, променено общо 1 път.
Johny - майстор
Ей много учен народ, голяма работа.То са инвертори, то са честотни регулатори - чудесеии. Като почнете да пишете глупости и няма спиране.
Абе момци, някой виждал ли е бациг на живо? Те хората първо са наясно с предназначението на машината пък после са изнамерили с какво да я задвижат.
Направо сте смешни. И за какво му е на банцига инвертор? А какъв въртящ момент търсите, като се пуска на празен ход. Я ела му забоди едно дърво и го пусни под товар, че да ти гледам сеира :lol: :lol: :lol:
Човека тук продава заедно с мотора за 500лв, а вие го засилхте към инвертор за 1-2 бона. http://obiavi.grad.bg/o-174519-%D0%9F%D ... 0%BA%D0%BE
А слезте малко на земята! :oops:
Колегата Фиката ти е казал - вземи си 3-4 кW монофазен мотор и си бичи на здраве.
Mapek - специалист
Фиката бичи с 1,1 :-D
Johny - майстор
Eeee, те са с размерите на машина за плочки. :)
Mapek - специалист
А, знам, че се предлагат даже много такива, че и с по-малки. Не съм сигурен обаче колко работа вършат. Знам, че циркуляра ми с 1,1кVV хич го няма и му набавих 2,2. Все си мисля, че да прережеш дърво (вярно дъбово) 20см и да бичиш 2-3 метра има разлика, в посока на необходима по-голяма мощност? Така си мисля! Опровергай ме?
Johny - майстор
И защо да те опровергавам? :-D
hidrazin - майстор
Ехеее... А стига де. Той Г.Драговчев просто иска да си спретне един най-обикновен циркуляр. Направо
го стресирахме човека тука.
С две приказки - трифазен за монофазна мрежа не ти трябва и си намери възможно по-голям монофазен. Поне 2,2 или 3 kW,
защото голям циркуляр реже и малки дървета, докато на малкия му е зор с големите.
Пък за бичене на трупи му трябва ГАТЕР, а не циркуляр.
:partyman:
a_stoev - майстор
Johny написа:
Ей много учен народ, голяма работа.То са инвертори, то са честотни регулатори - чудесеии. Като почнете да пишете глупости и няма спиране.
Абе момци, някой виждал ли е бациг на живо? Те хората първо са наясно с предназначението на машината пък после са изнамерили с какво да я задвижат.
Направо сте смешни. И за какво му е на банцига инвертор? А какъв въртящ момент търсите, като се пуска на празен ход. Я ела му забоди едно дърво и го пусни под товар, че да ти гледам сеира :lol: :lol: :lol:
Човека тук продава заедно с мотора за 500лв, а вие го засилхте към инвертор за 1-2 бона. http://obiavi.grad.bg/o-174519-%D0%9F%D ... 0%BA%D0%BE
А слезте малко на земята! :oops:
Колегата Фиката ти е казал - вземи си 3-4 кW монофазен мотор и си бичи на здраве.
Да беше прочел пак.
Инвертор за неговите мощности може и за 200-300лв, даже може и по-евтин с късмет. Получава плавно тръгване, ако добави спирачен резистор и бърз стоп, по-добра защита на мотора, може да следи натоварването и да си върже един зумер за претоварване. Него не му трябва да реже цепеници за зимата все пак.
Това за стопа си е полезна екстра, дърводелеца да каже как е с бройката на пръстите.
Mapek - специалист
Johny, ставаше въпрос fikata да ме опровергае, че не е нужна по-голяма мощност.
a_stoev написа:
Инвертор за неговите мощности може и за 200-300лв, даже може и по-евтин с късмет.
Да, ама ако не му сработи късмета (а при такава цена ще му е нужен наистина повечко)? А той няма трифазен двигател и ще трябва да го купува пак срещо някаква сума.
Получава плавно тръгване
Има софт-стартери според конкретните нужди
ако добави спирачен резистор и бърз стоп ... полезна екстра, дърводелеца да каже как е с бройката на пръстите
Това с динамичното спиране ми звучи несериозно - не виждам как би предотвратило белята с пръстите.
може да следи натоварването и да си върже един зумер за претоварване
На човек с практика никакъв зумер не му е нужен - различния звук от снижените обороти му е напълно достатъчен.
Така мисля аз. Май е най-добре да кажат дърводелците. Ние тук май повече го омотахме човека от колкото да го упътим :? Дали да не се премести темата във въпросния раздел или да се пусне и там друга с препратка насам (да виждат все пак и мненията на професионалните електричари :-D )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Ел. двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: