Най - вълнуващия въпрос зимно време.
N_Marinov - напреднал
Здравейте,
по стечение на обстоятелствата притежавам вече контролер за термопомпа (чилър) Invensys ECH211.
Kонтролера е "гол", нямам датчици както и мануел за програмиране за него, търсих през чичко гугъл но не намерих нищо съществено (нямам си напредстава защо).
Някой от занимаващите се професионално имал ли е допир с такова животно и може ли да ми помогне с инфо за окомплектовката на контролера. Ше управлявам конвенционална термопомпа въздух вода около 8KW.

Благодаря предварително

P.S.мога да го снимам за външен вид.. има номер на него "Product code:MW320030"
P.S.2. на един reklamen ПДФ го намерих под името ELIWELL
Ahmakov - специалист
А къде да го изпратим инфото?
N_Marinov - напреднал
Ahmakov написа:
А къде да го изпратим инфото?
съжалявам..

e-mail:niki_marinov@abv.bg

предварително благодаря..

и според теб обосновано ли е да го ползвам или да си играя да ползвам "заводската" електроника на климатика.
Ahmakov - специалист
Надявам се, си получил инфото. Въпрос на виждане и възможности. Едното са фабрични настройки, върху които не можеш да влияеш, другото са твои настройки, стига да можеш да ги направиш, както трябва.
N_Marinov - напреднал
Ahmakov написа:
Надявам се, си получил инфото. Въпрос на виждане и възможности. Едното са фабрични настройки, върху които не можеш да влияеш, другото са твои настройки, стига да можеш да ги направиш, както трябва.
:prayer:

Един въпрос от къде мога да букси за контролера и термо датчици.
И според теб има ли смисъл да да ползвам този контролер, и дали ще е по-добре от заводска електроника на климатик Мидея.
a_stoev - майстор
Датчици виж в бумагата, но май са NTC10к. От всеки магазин за кл. части ги има.
Буксите мисля че са молекси, потърси примерно комет.
Кавки пари го взе?
Ahmakov - специалист
На снимката, с черния и синия кабели са NTC температурни датчици, като със синия са за предпочитане. Това със сивия е трансдуцер, преобразувател на налягане bar => 4-20mA. Контролера може да работи с до 4 NTC температурни датчици или с до 3 NTC температурни датчици и 1 трансдуцер. Разгледай схемите. Продават се там, където и контролера.
Контролера е за два компресора, но може да работи и с един. Въпрос на настройки е, с кое, как ще работи.
N_Marinov - напреднал
a_stoev написа:
Датчици виж в бумагата, но май са NTC10к. От всеки магазин за кл. части ги има.
Буксите мисля че са молекси, потърси примерно комет.
Кавки пари го взе?
Благодаря за датчиците, благодарение на ахмаков и на твоя пост вече си поръчах в маус електроникс NTC103AT със кабелче...

иначе контролера ми е подарък барабар със дистанционно за него от един приятел собственик на фирма за преработка на ел.компоненти (разбирай рециклисти на метали)

нямам букси нямам захранващ блок днес ще мина покрай комет да видя някой траф на 12 волта да му взема.
a_stoev - майстор
Е да ти бе подарил и термопомпата дето я е нарязал....
N_Marinov - напреднал
само за сведение (може и да знаете това нещо) малката букса става от стандартна букса ATX за компютър само се махат последните 4 пина от буксата с макетно ножче.

относно програмирането довечера като нарисувам схемата ще питам, че ми е малко тъмна индия всичкото ..... (уж целия ПДФ прочетох и пак ми е малка каша).

Прикачен файл

IMAG0212.jpg

Прикачен файл

IMAG0211.jpg

Тема "Контролер Invensis ECH211" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: