Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ahmakov - специалист
Без температурните датчици, ще е трудно. Ще ти дава постоянно, че има грешка.
N_Marinov - напреднал
не е каквото и да ги нямам :)

(след като ми прати файла и по буквите и магазин за ел.компоненти, между другото се оказа че са сравнително трудни за намиране ама на цена от 6 кинта бр. има. бахти термисторите.)

тази вечер ще си ги разглеждам... имам си 4 бр.

и трафа си взех 12в/0,5А, демек малко повече от 5VA

пробно го запалих сега и ми дава грешка във високото налягане на компресора (ще се мъча да го препрограмирам да не си търси дигиталните сейфти датчици)

Прикачен файл

IMAG0215.jpg

Прикачен файл

IMAG0214.jpg
N_Marinov - напреднал
обаче, има нещо което малко ме обърква,
вход AI1 - го дават по схемите да е вход вода в топлообменника,
вход AI2 - е температура изход на вода от топлообменика.

или аз нещо не схващам или има някаква странна логика, защо ползват стратегия да контролират компресора по температура на входа а не на изхода?
аз лесно ги разменям и ползвам само изходящия датчик но ми е интересно защо е таква логиката.

Прикачен файл

shema_AWHP.jpg
shema_AWHP.jpg (88.71 KиБ) Видяна 4541 пъти
Ahmakov - специалист
Аl1 дава информация за режим отопление, а Аl2 за режим охлаждане /обезскрежаване/, пази да не замръзне водата.
N_Marinov - напреднал
Ahmakov написа:
Аl1 дава информация за режим отопление, а Аl2 за режим охлаждане /обезскрежаване/, пази да не замръзне водата.
Още един въпрос ако меже (виждам че си запознат с контролера и явно си настройвал такъв).
Личното ти мнение дали да го пускам в автоматичен режим според външната температура да подържа температурна разлика или да си го оставя ръчно по зададена от мен температура от клавиатурата, и да не се съобразява с външната.
Това ми е важно за да знам колко и какви датчици да сложа на външното тяло.
И според теб необходими ли са дигиталните датчици за налягане (високо и ниско) на компресора, понеже ги нямам, дали да ги търся.
Ahmakov - специалист
Ами това е като при климатика. Или избираш автоматичен режим или ти задаваш режима. Ако в преходните сезони, отсъсваш от вкъши и няма кои да превключва, има смисъл. Дигиталните датчиците за налягане са обикновени пресостати, ако ги нямаш или не искаш да ги слагаш, правиш мост на ID1 и на ID2 с GRN. Може и програмно с PaH10 = 1 и PaH11 = 1. Може и без тях, но е по добре да си ги има.
Ако ги слагаш ги вържи последователно и ги свържи на ID1. На ID2 си свържи датчик за поток, според мен без него въобще не пускай системата, ще си спестиш много ядове. PaH10 = 0 и PaH11 = 0.
N_Marinov - напреднал
Здравейте отново
помагайте че голямо дърво.
Контролера е програмиран и заключен, нямам достъп до почти никое меню.
Имали някакъв начин за някакъв ресет, нищо не пише в мануела.
pavelari - майстор
http://doc.mosinv.ru/Eliwell/2_AC/ECH/E ... M%20mo.pdf
/пращам го на емаил/

това става ли или да търся колегите от еберле в понеделник
N_Marinov - напреднал
:prayer: :prayer: :prayer:

това е за господина с голямо "Г" Ахмаков.
благодарение на него сега имам отключен контролер, остава само да намеря начин и да сменя "флага" за видимост на един параметър и контролера да тръгне и в режим отопление и всичко е е супер.

и отново :partyman: за Ахмаков
a_stoev - майстор
N_Marinov написа:
обаче, има нещо което малко ме обърква,
вход AI1 - го дават по схемите да е вход вода в топлообменника,
вход AI2 - е температура изход на вода от топлообменика.

или аз нещо не схващам или има някаква странна логика, защо ползват стратегия да контролират компресора по температура на входа а не на изхода?
аз лесно ги разменям и ползвам само изходящия датчик но ми е интересно защо е таква логиката.
е и климатика работи така, замисли се малко. Почти всички машини са на такава логика, регулират по входа на машината.
Трябва ти температурата на агента, който се връща от климатизирания обект на входа на машината да влезе в граници, което значи че си е свършил работа. Ако мериш изхода, като изключи след малко вече е под задание и веднага включва и веднага вдига над задание и веднага изключва.

Тема "Контролер Invensis ECH211" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: