• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
MamaMy - майстор
Един съсед днес ме викна и ми даде три краставици да си нарежа за зимата и да сложа в пликчета в камерата. Зимата вадиш едно, слагаш в тенджера, заливаш с едно кисело мляко и го оставяш в обикновения хладилник. За няколко часа е готово. Е, не е съвсем като пресна краставица, но за сезона си е деликатес.
Монетата до едната краставица е 50 ст. :-D
stiv1961 - майстор
Жената направи десетина торбички по половин кило и ги сложи във фризера. Втора година прави така, обаче май ги стържеше на рендето :? .... не съм сигурен.
shotik - майстор
На кубчета е по-добре,когато е рендосана е като сплескана,ние си ги пазим на кубчета и ни е приятно зимата да почустваме летния полъх на таратор.
Стефко - специалист
Що се занимавате с глупости?
shotik - майстор
Стефко написа:
Що се занимавате с глупости?

За теб ако са глупости , поне за мен е оползотворяването на продукцията от градината ,която сега не можем да употребим.
MamaMy - майстор
Чалъма бил да са ето такива краставиците. Точно преди да узреят. Маха се семето и се белят. Режат се на кубчета. "Месото" им е по-сухо и се запазват по-свежи след размразяването.
Стефко - специалист
Според Мирча Кришан и Сорина Дан / някой може да помни :lol: / в краставиците има 98% вода. Когато се замразят, след размразяване стават на каша. Пробвайте.

Иначе в магазините вече целогодишно има краставици.
MamaMy - майстор
Да за магазинските си прав. Стават на каша :-D
Стефко - специалист
Най-добре ги правете пържени, щом са домашни.
MamaMy - майстор
Варим ги на конфитюр.
  • 1
  • 2

Тема "Краставици за таратор през зимата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: