Лично аз изобщо не съм привърженик на управлението на котела спрямо външната температура, особено щом се отнася за домашна инсталация, дори и за газови котли котли, където се управлява директно мощността на горелката. За котли на твърдо гориво пък просто ми се вижда безсмислено оскъпяване на инсталацията със скъпи и прескъпи компоненти - буфери, контролери, смесителни вентили, задвижки, помпи и какво ли още не. В крайна сметка трябва да се отчита факта, че в днешно време, този който е избрал твърдото гориво го прави по финансови съображения и това трябва да е водещо при конфигуриране и проектиране на инсталацията. Не смятам, че една битова инсталация с котел на твърдо гориво трябва да става арена за доказване на възможностите на проектанта и инсталатора и достиженията на топлотехническата наука - това си е мое мнение. За тези, които са си "навили на масрафа" има газови котли, а където няма газ - пелетни котли. Много по-лесно управление на горивния процес и достъпен комфорт при много по-проста и евтина инсталация. Но - всеки има право на мнение и възможност за личен избор, важното е този избор да бъде "информиран избор", каквато е и целта на този форум. Знам, че filmatoplo е на различно мнение, уважавам мнението му и не искам да споря, само изказвам мнение. Още повече, че той днес е рожденик - да ни е жив и здрав и да ни радва с присъствието си и да е все така полезен на форума! Присъединявам се към ТОЗИ ПОЗДРАВ! Наздраве Филма!