• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
sspoko - специалист
преди няколко дни смених една от крушките в кухнята с енергоспестяваща и от този момент престана да работи /само когато е светната енергоспестяващата крушка не зависимо дали свети сама или в група с обикновените/ дистанционното на цифровия приемник може ли някои да ми обясни причината
Junak - майстор
Спектърът на светлината на лампата :?
sstefanov - майстор
По-скоро честотата на лампата съвпада с честотата на дистанционното и затова му пречи.
Най-лесният вариант е да я замениш с друга лампа.
sspoko - специалист
това със замяната ясно но понеже съм бос в тези неща ми беше интересно макнитна честота, спектъра ли действа защото и в светъл ден и с включени обикновенни крушки с светлинен поток няколко пъти по силен от този ефекта пак се появява
fox_vt - майстор
Би трябвало да е от спектъра а не от радиочестоните излъчвания демек от инфрачервеното излъчване по точно,защото дистанционното ти е със инфраред излъчвател и такъв приемник съответно и ако се излъчи достатъчно силно инфрачервено излъчване с подобна дължина на вълната и става миш маш.Образно казано дистанционното ти излъчва импулси като морзовата азбука които се губят във околното наситено с инфрачервена светлина пространство.Все едно да светиш със фенерче срещу слънцето и там някой да разбере нещо :-D
sstefanov - майстор
Казах вече от какво е, а вие си правите съчинения!
За проба може да смените кондензатора в електрониката на лампата и да видите, че ще се оправи.
lubomirlz - специалист
Слушайте Стефанов, при мен този проблем с проявява за около минута две веднага след, като включа телевизора.
velas - специалист
Радвай се, че е 1-2 минути...аз имам случай с телевизор Льове, който блокира всякакъв вид IR-сигнали, освен на неговото си дистанционно... :x
QuietStep - специалист
Интересно, при мен няма подобен проблем, въпреки, че съм включил 2 енергоспестяващи лампи (а може би и поради това!) не се получава горният ефект. Или защото телевизорчето е Watson и дистанционното управление не е кой знае какъв връх на техническата мисъл... :)
Но нали тези лампи нямат топлинни излъчвания, щом са енергоспестяващи? Защо да пречат на инфраред джаджите?
Дали не са някакви допълнителни смущения от електрониката на лампите, които разстройват приемника на командите в телевизора?...
sstefanov - майстор
Смущават, когато лампите работят на честотата на дистанционното.
Как по-ясно да го обясня?
  • 1
  • 2

Тема "дистанционно за цифров приемник и енергоспестяваща лампа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: