• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
cybersas - специалист
nqmame написа:
Случвало ми се е такъв проблем леко огъваш ламарината на фурната така че да не допира котлоните. И проблема ти е решен с лекото огъване на ламарината. Покажи малко снимки да видим какво може да се измисли ако има решение все някой ще ти помогне.
Ха ха ха - ти ме уби направо - викаш зима чука и млати по фурната :)

Приятелю, по принцип керамичния плот трябва да има и вентилация отдоле - не можеш да го лепнеш директно върху нещо - ще му прегрее електрониката :)

Аз тоя проблем си го реших, като монтирах котлоните на друго място :) Фурната ми е на височината на гърдите в колона, за да не се гъзя, а котлоните са ми на шкафа с тенджерите и те така :)
SoWhat - специалист
Човека иска решения и предложения.
Най-вероятно вече са направени шкафовете и разпределението.
Пак повтарям - всяко повдигане с уплътнения е предпоставка за събиране на боклуци. И загрозяване.
Като вариант "обличане" на плота в някакви иноксови лайсни с цел повдигане.
Или нещо огъване ламарината на фурната.
cybersas - специалист
SoWhat написа:
Или нещо огъване ламарината на фурната.
Аз пак ще кажа за чука и ламарината, а и като ти гледам подписа, що не дойдеш в другата ми кухня дето ми е ниско фурната да й вдлъбнеш ламарината? Сименс, 3 год. гаранция. Я кажи ся да се пазАриме с тебе :) Огъваш ламарината и ако до 3 години нещо стане ми купуваш новия модел - евтинки са - 2.5 ~ 3К само
SoWhat - специалист
Човеко, търсим решение на проблема.
Дай идея.

А и никой не говори за чукове. Става въпрос за евентуално културно разглобяване и реконструкция.
Вече сложих котлоните по следния начин: на горната част на фурната имам ламарина,както всички знаят,но тази ламарина се сваля. Е свалих е и под нея се показа някакъв вентилатор , който без проблемно си работи и без нея. По този начин котлоните не опират никъде,но сега се притеснявам дали не се нагрява горната част на фурната(доколкото е пробвах не се нагрява).
SoWhat - специалист
Няма страшно за нагряване.
По-скоро може да има опасения от влизане на прах, с течение на времето, към този вентилатор.
daywalker - специалист
скоро и аз писах по подобна тема, още не е дошло времето за монтажа, ама и моя керамичен котлон е май същия - gorenjе. Реално надолу мисля, че пада с 45 мм от горния ръб на плота. В инструкцията за монтаж пише, че може да се монтира на плот от 30 до 50 мм., но не видях да е сметнато с фурна отдолу. От друга страна пък фурната си има чупка надолу от един момент нататък. Все пак вижте дали ще има проблем. С shadowman коментирах точно това като вариант, да се сложи горе минимална бленда и да слезе дъното/делителя на шкаф-фруната с 2 см надолу. Евентуално може да стане проблем с чекмеджето.
  • 1
  • 2

Тема "Разтояние межди термоплот и стъклокерамичен котлон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: