Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
VID - помощник
Купих плот с котлони EC310AC.Направил съм отвора по размера от инструкцията в плота .Има четири скоби които мие ясно къде се монтират.Има и една лента с двойно лепящо се тиксо,която по размер е точно по отвора на плота.Интересуваме плота с котлоните само с тая лента ли да го уплътня или да слагам и силикон,защото лентата неми вдъхва доверие.
piron45 - майстор
Пусни си по долния вътрешен ръб на плота и силикон. Така ще си сигурен че няма да пропусне ако се мокри плота. Като сложиш плота и избие силикон навън по ръба го обери с мокър пръст и го остави 24ч да си стегне хубаво.
VID - помощник
Какъв силикон да сложа,че не съм много на ясно.
maroka - специалист
Неутрален е най-добре :)
Svezar - специалист
Аз съм слагал МИВКА само с тази самозалепваща пореста лента дето вървеше с нея и няма никакъв пропуск /ако се сложи добре и се стегне здраво/ а какво остава за плот до който водата мнооого рядко има достъп и то в минимално количество,ако го намажеш яко със силикон и след месец вземе че му стане нещо ще го носиш в сервиза с остатъците от него и то след като успееш да го измъкнеш от дупката му :idea: Вече ако котлона ти е залепен за мивката /ще е прецедент/ се препоръчва използването на силикон :mrgreen:

Тема "Монтаж на плот с котлони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: