• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 255
Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
mitko64 написа:
От четвърък Лидъл ще предложи multi cutter и искам да питам притежателите на този тип машинки в тази тема понеже не открих друга подходяща. Въпроса ми е- консумативите на една марка съвместими ли са с друга? Примерно от Бош на Парксайд, или е като ръчните циркуляри- разни отвори и диаметри на дисковете.
След като закупих машинката, си отговарям на питането си. Дано е от полза и на други притежатели. Консумативите на Бош стават на въпросната машинка(конкретно модела А2), само отвора на Бош консуматива е по-широк, но отворите за фиксация по градуси и фиксиращите пъпки са същите. Като се стегне с притискащата шайба всичко е ОК. За презастраховка на струг може да се изработи преходна шайба подобна на тези за циркулярни дискове. Тази проба я направих със сегментно, тясно ножче на Бош за рязане фуги на стенни плочки- реже и плочките.
Здр. колеги,реших да се обадя и Аз!Купих си винтоверт parkside pabs 10.8 b2 на 30.06.2012,днес установих,че със бутона немога да регулирам оборотите му.Работи си на максимални обороти и при двети си скорости,обадих се на сервиза дадоха ми клиентски номер и до 2 раб.дни щели да ми се обадят.
Какво да правя?Да ги чакам ли или да търся накой местен хакер да го ремонтира?
А иначе уреда ми направи отлично впечатление!
joro39 - специалист
имам същия работи много добре ,по добре не го пипай ако не стане ще ти дадът нов.
colyo - специалист
Преди 2 седмици си взех и аз мултикътър на Парксайд. Останах с убеждението, че му изкарах парите за 2 дни. Много полезна машинка според мен. Не знам колко време ще ме изкарат оригиналните ножчета, но щом на бош са взаимозаменяеми ще взема нови като се износят тези. Един приятел има от години подобна джиджавка на Файн и си я ползва редовно, много по приятна е за работа, но и цената и е била към 600лв тогава.
+1 от мен.
mitko64 - майстор
colyo написа:
Преди 2 седмици си взех и аз мултикътър на Парксайд. Останах с убеждението, че му изкарах парите за 2 дни. Много полезна машинка според мен. Не знам колко време ще ме изкарат оригиналните ножчета, но щом на бош са взаимозаменяеми ще взема нови като се износят тези. Един приятел има от години подобна джиджавка на Файн и си я ползва редовно, много по приятна е за работа, но и цената и е била към 600лв тогава.
+1 от мен.
Един съвет от мен- ако я ползваш за плочки задължително с прахосмукачка и никога не режи с ножчето отгоре(машинката по гръб). Оказва се, че засмуква въздуха за охлаждане през предните отвори(не е като ъглошлайфите) и всичкият прахоляк отива директно в двигателчето. Оригиналните ножчета за метал са умрела работа, направо сменяй с бошовски.
colyo - специалист
Сутринта минах през Бош......едното ножче е 35лв........а машинката я взех за 75лв. Ще стопя оригиналните до дупка и тогава ще отида пак до Бош. За сега режа ПДЧ, фазер и пластмаса и малко алуминий. Добре се справя.
mitko64 - майстор
Скъпи са- ножчето за фуги е 49лв. но си заслужава парите. Преди се мъчех с ъглошлайф и диамантина и прахта беше страшна, отделно трябва да имаш ръка на хирург. Сега само се води по фугата. Ako може една молба- да провериш с една цигара посоката на охлаждане при твоя мултикътър, данеби при мене някой заспал китаец да е сглобил турбинката на вентилатора наобратно.
hakama - специалист
Някой има ли този такер:
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _19109.htm

Виждам, че работи с няколко вида телчета и нещо като пирони?
Добър ли е? Има медин на Феста, но е само с един тип и не е много силен.

Гедорето си заслужава :idea:

ПП:По-горния пост може да бъде премахнат. :!:
torbalan - Дървен философ
Имам подобен от практикер - за тапицерски работи върши работа...
colyo - специалист
Имам подобен от 12-13 години. Външно е едно към едно (разгледах го в Лидъл), но е марка Rapid. Доста пакетчета съм изщракал до момента и не мога да се оплача, но е слабичък и те заболява ръката при по-продължителна работа. Наскоро ми донесоха от Швеция (местна марка за 8евро) малко по-професионален......нищо общо с този....щракаш и пееш.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 255

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: