Здравейте,имам стоманен котел 15kw,който е свързан по най обикновен начин-котел-помпа-радиатори. Та въпроса ми е,как бих могъл да монтирам термосмесителен вентил? Имам го от седем години,преди 2 зими му монтирах вентилатор с управление.тук в града майсторите параджии ми казват -не се занимавай карай си го така!А във форума всички специалисти на които уважавам мнението им казват че връщащата вода не трябва да е под 60 гр.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miloto
- напреднал
12 мнения в "Термосмесителен трипътен вентил - свързване"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Какъв ти е вентила?
joro_vn
- специалист
Връщащата вода трябва да е не по-малко от 60 градуса за да не натрупва катран и смоли по повърхностите на горивната камера и димоходите, които рязко намаляват топлообмена между газовете и водата в котела.
Ако нямаш въпросните катрани и тем подобни наслоявания, може би системата ти работи добре и няма нужда от такъв вентил. Т.е. по повърхностите има прах, който леко се маха с четка или нещо такова. Обаче ако имаш катрани и смоли - слагай такъв вентил.
Ако нямаш въпросните катрани и тем подобни наслоявания, може би системата ти работи добре и няма нужда от такъв вентил. Т.е. по повърхностите има прах, който леко се маха с четка или нещо такова. Обаче ако имаш катрани и смоли - слагай такъв вентил.
miloto
- напреднал
Вентила е като термостата на колите,нагласен да отваря на 62гр. И да има катрани,особено като го запаля и докато загрее цялата система направо плува. Димните газове минават през 8 двуцолови тръби които са хоризонтално положени във водната риза на котела,и там се запушват от катрани и ги чистя ги с телената четка всеки път преди да го запаля
LazarGanev
- "Велик майстор"
miloto написа: Димните газове минават през 8 двуцолови тръби които са хоризонтално положени във водната риза на котела,и там се запушват от катрани и ги чистя ги с телената четка всеки път преди да го запаляУоуу! Слагай го тогава!
miloto
- напреднал
Да ще го сложа,пък ще видим
мисля да слагам и термо вентили по радиаторите защото до сега температурата на изходящата вода беше м-у 50 и 60 градуса и пак си беше топло на всякъде. Затова ми харесват идеите да се регулира температурата на водата в котела и след него,пък ако трябва и буфер ще сложа

Christo
- майстор
Няма как топлата вода да ти е 60 гр. и котелът да работи добре. Тя толкова трябва да е студената. Ако 60гр са добре за теб, ще трябва и втори трипътен вентил, който да разхлажда топлата с част от връщащата се студена. Трябва да обмислиш и следната ситуация, щом ще има и термовентили. Водата гореща, всички термовентили затворили. Къде циркулира водата? Какво става с котела?
miloto
- напреднал
http://www.regulus.eu/en/tsv3-65-c-1-dn ... lve-3x-1-f Това е вентила на 1 цол,има и схема,отвори АВ,В и А. Та пробвах го в гореща вода и тогава всички изходи и входове са отворени На схемата е показано-помпа-вентила с положение АВ, нагоре вход В за малкия кръг (КОТЕЛ) и вход А за големия кръг (радиатори) Притеснява ме факта,че дори и да отвори големия кръг, пак ще продължава да върти от малкия кръг.А котела е в таванското помещение и аз под него 

- 1
- 2
Тема "Термосмесителен трипътен вентил - свързване" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература