• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ники извинявай за цепениците на глас мислих :) , ти не беше ли с Пелетерм :? , какво сме мислили за Атмос :? .
nikisv - специалист
Bavarcho написа:
nnikbg написа:
Здравейте, аз съм в тих ужас.
Спокойно не си само ти :lol: (не че е смешно положението)
И в София са такива цените.
Вчера питах на околовръстното при Суходол (украйнски ли бяха...) - 440.80лв. с ДДС, и ми казват някаква цена без ДДС аз вика ми щом казвате цена без ДДС искам без :lol: Ама няма :lol:
Сериозно нещата вървят на изхвърляне на тея пелети и си се връщаме към дървата, то отоплението дърва/пелети е горе доло 1/3 :shock:
А миналата зима някой тук ме убеждаваше че отоплението с пелети било само 30 процента по скъпо от това с дърва.
Bavarcho - напреднал
nikisv написа:
А миналата зима някой тук ме убеждаваше че отоплението с пелети било само 30 процента по скъпо от това с дърва.
да и един мармот завива шоколад в калник от опел кадет :lol:

Преди шест години (май толкова минаха) като купувахме котела от Ерато ни навиваха за пелети, но тогава в БГ почти никой не беше чувал за пелети имаше и само един производител, както и да е сложихме Атмос комби перолизен с всички електроники, след четири години се престрашихме да минем на пелети, пак от Ерато купихме горелка (естествено на хартия всичко беше перфектно) в началото с пелетите добре, но един сезон и на втория нещата малко избягаха от предварителния план :lol: А и каквото и да говорят аз съм 80% убеден, че и догодина цените ще са същите като тази година.

п.с. Аз пак отивам за две палета пелети :cry: :rock:
a_stoev - майстор
Абе аз сериозно ви говоря за алтернативни горива за пелетните горелки, а именно зърно. Италианците си го ползват на общо основание. При цитираните цени в момента царевицата е на кантар с пелетите, а имам чувството, че е даже по калорична защото има някакво съдържание на мазнини. Стандартната влажност на царевицата е 14%, не знам на пелетите колко е. Като пепелен остатък нямам идея как е.
filmatoplo - майстор
Айде на пуканките :wink: .Миналата зима , среден разход пелети за 24 часа беше 2 макс 3 чувалчета по 15 килограма , това от приказките на поне 10 човека с разни пелетни котли и горелки с разни квадратури дограми и изолации , но истината бе някъде там .Или го докарваха разхода към 800-1200 кг на месец :) .Дано да съм дал оптимистични цифри :) .
syncho - майстор
Аз имам обратна връзка за един и същ продукт от 700-800кг/месец до към 1,5т/месец при различните клиенти... Все повече и повече се убеждавам, че няма правилен отговор на въпроса "Колко харчи?"
Bavarcho - напреднал
Днеска още 2т. разлошки някакви клас А (не са технолууд, чувалите са с зелени надписи) на 420лв. тон, от околовръстното след Драгалевци посока Бояна. Имаха поне 20т. и повече.
glorious - специалист
1 тон на месец, вие какво отоплявате,замъци ли? аз 2 зими си харча по 2т на зима, тази година исках да взема 3,понеже миналата година беше по-студена, а и мислех да пускам бойлера, но тъй като пелетите са зор тая година, ще я карам пак бойлер на ток и пак с два тона пелети за отопление...
valqk - специалист
glorious написа:
1 тон на месец, вие какво отоплявате,замъци ли? аз 2 зими си харча по 2т на зима, тази година исках да взема 3,понеже миналата година беше по-студена, а и мислех да пускам бойлера, но тъй като пелетите са зор тая година, ще я карам пак бойлер на ток и пак с два тона пелети за отопление...
Какво топлиш ти? С каква горелка?
gizdo - специалист
valqk написа:
glorious написа:
Какво топлиш ти? С каква горелка?

Каква квадратура отопляваш с 2 тона на зима?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: