Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
maddog9 - помощник
Здравейте,

Имам проблем с казанчето на моноблока ми. Преди няколко ден започна да тече, потърсих в интернет каква може да е причината и я откирх. Поплавъка поради някаква причина не успява да спре водата и от там казанчето за да не се препълни , водата изтича през кухата част на това което освобождава водата. Не знам само как да го оправя. Благодаря!

Прикачен файл

kazan.jpg
kazan.jpg (53.5 KиБ) Видяна 3860 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Еми разбери по каква "някаква" причина не спира пъленето. всъщност не го спира поплавъка, той сигнализира.
Попаднало боклуче? Не познавам този тип казанче, моите са все прости
VLADO66 - майстор
Поплавъка се регулира от ситната джиджавка с резба в предната му част.
montoya - майстор
Най-вероятно песъчинка, ама трябва да се разглоби тая джиджавка дето пълни през нея иначе като не спира пълненето, прелива отгоре, ама то затова е така направена, за да не се наводниш като се получи тоя ефект /дефект/
ulieliadi - специалист
Много шибана работа!!!
С долно пълнене е казанчето нали? Три дни муших едно такова и не можах да му схвана смисъла на действие :? С чисто нов механизъм пак същата работа :toimonster:
maddog9 - помощник
значи, разглобих механизма с поплавъка и се оказа, че когато поплавъка отиде нагоре , тази пластмасовата пръчка с резба е свързана с друга част която натиска за да спреда да влиза водата, проблемът при мен е че поради някаква причина полавъка не успява да дигне така че да спре водата, утре продължавам :(
ulieliadi - специалист
Проблема е че когато поплавъкът се вдигне би трябвало гуменото уплътнение което е свързано с лост към него да спре водата.... но вода тече от долната страта на въпросната гумичка :shock:
За да я спреш оттам да тече незнам какво да направиш :?
batibon - напреднал
здрасти,щом поплавъка не стига крайна горна точка,значи изпускащия механизъм не е в ред,поплавъка се вдига от водата,щом се не вдига-няма плътно прилепване на гумичката на изпускането-провери това първо-завърташ наляво по оста ...за отвъртане,обратно за завиване,има 3 зъбчета което прилепят...провери опашката на оста-дали свободно се движи по вертикала...успех
maddog9 - помощник
да и аз така прецених и днес купих нов механизъм от практикер, след смяната всичко е ок вече , мерси на всички :)
batibon - напреднал
:-D 9-10 лева и усмивка до уши-хох

Тема "проблем с казанчето на моноблока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: