Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) То тайна ли е :? :) .
LazarGanev - "Велик майстор"
Цената е тайна :-D
kalin72 - майстор
Аз бях готов да взема 500 л. комбиниран буфер+медна серпентина за бгв, ама взех Бош-а, за същите пари...малко ме е яд сега, но нищо :-)
filmatoplo - майстор
Абе тя :wink: и панели имам монтирани на покрива , става луда работа .
Christo - майстор
Щом ти го казва Лазар, значи може да стане. Аз поне му имам доверие, без да го познавам лично. :partyman: Схемата ,която той предлага, пести място и пари. Няма рози без бодли, за съжаление. Ако котелът работи без прекъсване, добре! При по продължително спиране, да речем през нощта, на сутринта ще се окажем на студено и без топла вода. И колкото по-малък е бойлерът(буферът), толкова по-бързо ще настъпва този момент. Вие сте се прицелили в буфер минимум три пъти по малък от нужния. Могат да се наслагат термо релета и да речем да се спира циркулацията в парното при спадане на температурата в бойлера до 40-45 градуса, ако искаш сутринта да се изкъпеш. Ако нямаш място за буфер, това което ти предлага Лазар, май няма алтернатива. Ако нямаш достатъчно средства, направи проекта, както е по устав и просто в продължение на няколко години купувай и слагай нещата в движение.
filmatoplo - майстор
Калине Боша си е добре , казах ти потърси си балон из отпадъци , поне опитай и ми кажи няма Филме, от колкото да мрънкаш , аз мръдна ли до скрапа -винаги има балони :wink: .Не си правя майтап , там има читави неща -малко игра с флекса и електрожена и си се сдобил с буфер който ще надживее инсталацията .Аре пали колата и се поразтърси , та довечера да ти е блага ракийката :drinkers: . :)
kalin72 - майстор
Аз имам нужда само от буфер, всичко останало по системата е налично, но не е монтирано. Освен ако не ме удари джакпота тия дни, покупката му се отлага за догодина, за съжаление.
Ще реша как точно да променя инсталацията, но като че ли надделява нуждата от БГВ :)
filmatoplo - майстор
Прочети горния ми пост :wink: .
kalin72 - майстор
Добре бе Филме, какъв балон да търся, от нормален бойлер ли, от какво ли?
filmatoplo - майстор
Всеки балон става , който е с формата на съд под налягане -цилиндър с обли сферични дъна.Ти лично имаш ли инструментите флекс и електрожен .Ама дай да пишем в твойта тема че, Атмоса горкия отиде на кино :wink: .

Тема "АТМОС Д15" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: