• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
aiako - специалист
И на мен ми е интересно ако не е тайна.
danovsky - специалист
14070лв. точно(изолацията отделно).Доволен съм от начина и работата по укрепването,но не и по изолацията.
Бригадата ,която се занимаваше с бетона ми промени мнението за ромите!!!!
Криза е и влизаме в лош сезон,сега е момента за строителство.
Стефко - специалист
Колега danovsky,
Много ми хареса идеята, и изпълнението. Не коментирам цената, важното е, че вече ще спиш спокойно. А и красиво се е получило на края. Само един въпрос. Защо не пусна по една плоча странично на втория и третия етаж за тераси там, където е необходимо. Освен това тая плоча ще се яви като ребро за заздравяване на конструкцията. Аз не бих пропуснал тая възможност. Но ти си знаеш най-добре. И така е добре.
Благодаря за бързия отговор. Интересува ме също така как стои въпросът с разрешителните и узаконяването на този род дейности - задължителни ли са и какви евентуално могат да бъдат последствията, ако човек "улисан" в дейности ги пропусне.
danovsky - специалист
Към Стефко-допитах се до три различни проектантски бюра с разните му там строителни инженери,конструктори,геолози и какви ли още не съкращения пред имената.Всички казаха ,че така трябва да е и такива са сеизмичните изисквания.Различаваха се само по дебелината на колоните и килограмите желязо.Не знам дали съм прав,ама съм си българче и избрах най-дебелото и тежкото.

Към Archi11-преди да започна пуснах в общината "Уведомление за неотложно укрепване".
Хората веднага казаха "да" и започнах.

Забавих се двайсетина дни с началото на укрепването докато станат готови плановете.Имай го в предвид ако решиш да започваш.
danovsky, понеже при мене нещата се позабавиха доста, май ще мина на варианта през зимата да изчислявам и проектирам, а самото укрепване и последващия ремонт да направя през пролетта. Това "уведомление за неотложно укрепване" в общината какво точно съдържа - план и становище от конструктора достатъчно ли е, или трябва и архитектурен план?
Ако има и други бюрократични "тънкости" по процедурата, ще съм ти благодарен, ако ги споделиш.
Предстои ми укрепване на къща ще бъда благодарен ако ми помогнете с исбора на строителни фирми, имам вече проект. Търся фирма която да извъши самото укрепване. Къщата е в София и е много подобна на тази на danovsky. Ако може да даде някъкви координати негови и на стр.бригада.
Бат Иво - специалист
Всичко добре , ама да хвърлиш толкова пари и труд и да не вибрираш бетона!
ГЛУПОСТ ГУЕМА! :? За мен де , не се обиждай! :prost:
шоп - майстор
Допълнителни колони и пояси не е задължително да се вибрират с иглен вибратор. Може и с почукване по кофража. Според мен качеството на укрепване на колегата е без забележки и само от снимките няма как да кажем дали е вибрирано или не.
Бат Иво - специалист
Според теб това вибриран бетон ли е?
Всички колони ,плочи и земетръсни шайби задължително се вибрират!
Това с почукването е валидно за основи на кочина или женско дупе. :shock:

Прикачен файл

027819128.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Сеизмично укрепване на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: