• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 46
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stefan2000 - специалист
До прозорците не съм стигнал още. До стените също. Имам идеи, но вече тези неща, ще се случват и обсъждат в "реално време".
Martin.P - специалист
Много хубава тема, Стефане! Ще следя с интерес!
Ръчното барване на видимата дървения може да става и с това: http://www.mashini359.bg/rendeelektri4e ... -2082-680w
Stefan2000 - специалист
Да, но това е ренде. И аз ползвам, макар и не марково.
Въпроса е за състаряването. Помня нещо смътно, че някъде беяха споменавали за специални четки продавани в Бриколаж, но в магазина нищо не знаеха.
Във всеки случай, изкуствено състаряване се прави по някакъв начин в промишлени у-я. На Стройко, точно с-у централен вход, една фирма излага дъбови врати и прозорци обработени по подобен начин, които изглеждат наистина добре.
докера - специалист
Ето един вариант за състаряване на дърво - http://www.bgremonti.com/forum/viewtopi ... 1&start=45
Stefan2000 - специалист
Да. Може да се погледне и в Гугъл и Ютуб с термини като wood aging и подобни. Но така и не попадам на някакво революционно улеснение. А и повечето демонстрират в-у иглолистна дървесина.
Както и да е, да се върна към изпълнението на проекта.
Времето напредваше. Отпуските ми свършиха. Зимата трябваше да се посрещне на някакъв все пак завършен междинен етап. Налагаше се бързо наковаване на кара-дюшемето на първи етаж и след това зазимяване. По широката част на пояса на зидовете, под дъските, за уплътнение сложих от жълтата вата.
Качихме част от останалия материал, за да се образува нещо като пирамида и покрих с винили.
Накрая, както се изказа един съфорумник :wink: в друга тема където показах снимки, се получи нещо като автобусна спирка :lol:
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (103.62 KиБ) Видяна 5744 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (90.59 KиБ) Видяна 5744 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (104.63 KиБ) Видяна 5744 пъти
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (115.82 KиБ) Видяна 5744 пъти
stenmark - специалист
Защо ми се струва че тази тази тема преди е съществувала.И тази снимка вече съм я виждал преди.
Stefan2000 - специалист
Темата за тази къща е започната сега във форума. Но съм пускал по някоя единична снимка в други теми, и ако има повтаряне, предварително се помолих за извинение, в началото. По нататък, снимките със сигурност не са показвани тук. Освен ако не са виждани в Снимка.бг.
––––––––––––––––
Равносметката на туда през първата година.
Заплатени 66 надници. (25 от които, за събаряне и извозване)
Това умножено по 2 за да се прибавят и моите човекодни дава 132. Но аз съм работил и самостоятелно, което не е водено на отчет. Да закръглим на 140. Към тях добавам и десетина човекодни братска и приятелска помощ. Та за да се стигне до тук са отишли 150 човекодни. Много ли е, малко ли е? - преценете сами. Аз съм дал максимума от себе си, първата година. Втората я давах вече по-яваш :)
Stefan2000 - специалист
И така, какво направих тази година.
Предстоеше работа на етажа. Заради това трябваше стълба.
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (96.76 KиБ) Видяна 5690 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (107.58 KиБ) Видяна 5690 пъти
Stefan2000 - специалист
Прикачен файл:
6.jpg
Прикачен файл:
7.jpg
Прикачен файл:
8.jpg
8.jpg (113.52 KиБ) Видяна 5688 пъти
Прикачен файл:
9.jpg
На някои от снимките се вижда какъв е резултата от мазане с масло след 7-8месеца атмосферни влияния и слънце.
Разликата м-у прясно намазано и старо.
За сметка на това пък старото изглежда автентично.
vitrinabg.com - специалист
Много труд се хвърлил още много те чака,но определено си заслужава всяка секунда вложена в къщата.Поздравления за огромния труд който си вложил.Ако не се лъжа това е единствения проект в интернет който съм виждал изцяло или поне 90% изпълнен от сам човек.Вижданията ти и пътя по който вървиш ми харесват надявам се и на другите които следят проекта.Продължавай в същия дух.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 46

Тема "Реплика на стара Балканска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: