Всичко за дърводелството
Master_Kenobi - V.I.P.
Преди няколко години имах вземане-даване с едни юнаци, от които останах доволен: София, Сточна гара, бишият магазин 501 стоки.
Много добра машина за рязане - даваш размрите до милиметър и ги получаваш точни. Разкроиха ми 3-4 плоскости и нямаше нито една грешка. Ако фирата ти е голяма не си длъжен да я купиш, цената е на кв. м. Има добър избор на ламинирано ПДЧ.
Кантираха лошо като правих поръчката си, но по-късно видях, че са взели нова машина за това, лепят и дебели кантове. Правят и легла за панти и отвори за мивки.

Актуални цени не знам, но тогава бяха ниски.
kobutan - специалист
аз пък точно от тях не останах доволен. 2 юнаци са, единия като му дадеш детайлите в малко тефтерче ти прави разкроя :-D
плочите май бяха Pfleiderer полша, не ми харесват много като качество. тогава имаха проблеми с циркуляра - отделно диагоналите се разминаваха, отделно нещо подрезвача и имаше къртения по страната, абе като брюкелаж. беха затрупани с работа, чак след 2 седмици можеше да стане поръчката, наистина кантираха и пробиваха и отвори за панти.
наистина купуваш не цла плоча, а детайлите си и малките изрезки, големите си остават при тях, цената е на квадрат, ама имаше нещо и на ряз или на детайл, не помня вече.....
повече там не съм ходил, няма и да отида.
sstefanov - майстор
Master_Kenobi, къде по-точно е този магазин "501 стоки"?
LZ - специалист
sstefanov написа:
Master_Kenobi, къде по-точно е този магазин "501 стоки"?
До колкото знам: От колелото на дясно, след моста, пак надясно и караш до края. От там си купувах преди година шперплат.

Ъъъ, като идваш по Сливница от юг
nivanov - специалист
http://kronbg.com/ Зад митницата на Илиянци са. Купуваш цяла плоча, обикновено разкроя става в рамките на седмица. Има какво да се иска още по кантовете, но иначе е прилично. Даваш размера на крайния детайл, коригират си ги в зависимост от кантовете. Фирата си я прибираш.
Имат и доста богата гама от обков и консумативи, изложена е в цеха, можеш да видиш и да пипнеш на място ... 2 плоскости 2430х1830, 22 детайла, фири - на едната плоскост 8%, на другата 32 (просто свършиха детайлите), кантиране с тънки кантове - цялата сума дойде малко под 160 лева
ribnikolaevi - майстор
Събуждам стара тема, на всъщност си интересувам от същото.
В момента избирам къде да ми нарежат и кантират ПДЧ-то за мебелите. Бях избрал фирма (The Center), но ме отсвириха за събота (вчера си бях взел отпуск да си пусна поръчката, но пък техния човек за разкроя не работел в понеделник). Та тъкмо малко време да проуча и другите фирми. Снощи в полусънно състояние направих бърза проверка по нета и ми се видяха скъпчии "моите" хора. Като алтернатива излезе една JAF в Мусачево. Някой дали е работил с тях и има ли наблюдение за качестквото им на работа?
За The Center имам информация, че имат добри машини, но колко често си сменят/заточват диска едва ли някой ще ми каже. Та ми трябва актуална информация за състоянието на този пазар. Цената ми е фажна, но не най-важната. Но при равни други условия ще търся и цена, естествено.
Други цитирани фирми във виртуалното пространство са:
- Мартина Стил;
- Димбо;
- "РАЗВИГОР - БМ" ООД;
Може и други да ми препоръчате. Интересувам се не от хиляда фирми, а от актуална информация от човек, който е имал подобен проблем сравнително скоро.
Някой от форума ми беше дал координати на една фирма около София (ако не се лъжа Костинброд) но при загубата на чантата си изгубих и тези кооридати.

Важно е ако фирмата е голяма и внася плочи, да е съгласна да купи 1-2 плочи и от други вносители (трябват ми общо 5 вида плочи и няма вносител, който да ги продава и петте. За EGEER става въпрос).
marmoz - специалист
http://www.kroenebg.com/
Ходих по миналата седмица до тия.Имаха егер.Машините не съм ги видял,че бяхме с един познат и на него му трябваше някъв плот.
Не ми хареса,че имаше 2 скумрии вънка/офиса/дето трябваше да им вадя думите /информацията/ с чингел от остите,докато ги питах да ми обясняват за видовете покрития и гланцовете/явно е нещо топ-секретно/.
Е па аз ако знаех всичко щях ли да питам :? Ама оди им го обясни на СКУМРИИТЕ :)
ribnikolaevi - майстор
marmoz написа:
http://www.kroenebg.com/
Да, тези са една от опциите, които пропуснах да сложа в списъка.
Доволен ли си от това, което получи? Размерите точни ли са (мебеларите мерят диагоналите)?
Ръбовете имаха ли накъртвания?
marmoz - специалист
Беше кухненски плот ,там е 1 рязане и бяха до кантирали от двете стани,не изглеждаше зле /нямаше накъртвания/ ама 1 плот може ли да се види.
Друг е въпроса,че ако ти предложат такъв елемент можеш да ги направиш диви и щастливи,те мебелисти ли са или ..... режат с триона и заглаждат с теслата? :-D

Тема "Фирми за разкрояване и кантиране на дървени плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: