• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sarkijaka - помощник
Здравейте,искам да ви попитам за вашето мнение.
Ще си купувам фризер, който поради липса на място ще сложа в мазата.Питането ми е относно тока .Има ли вариант от електромера на аапартамента ми да се пусне кабел към нея .Понеже тока там е към общия на входа, не ми се иска да плащам чужди сметки.
Дали би могло да стане това или да си поръчам нов електромер? :?
corropt - напреднал
При нас така се пада, че мазето е под нас и е възможно да се пусне кабел от апартамента към мазето(през сервизните помещения които минават ВиК) и с този кабел да захраниш фризера. Това е възможно ако си на ниските етажи. Комшия на по горен етаж направи същото, като кабела минава от същото място през апартаментите на долните етажи като имаше в мазето си малка работилничка. Като му трябва да си прави нещо си включва захранването и си работи като си свърши работата си изключва кабела да не би някой да му ползва тока ;)
sarkijaka - помощник
И аз това си мислех да си пусна един кабел , но въпреки че съм на 1я етаж нещо не мога да си го представя от къде ще минава и за това ми трябва алтернатива.В краен случай мога да го изкарам през терасата и по фасадата да го вкарам през прозорчета на мазата.По груби сметки около 5о метра.
fikata - майстор
Спокойно можеш да си пуснеш след електромера на апартамента кабел към "мазата" ама му сложи по малък предпазител след големия на електромера.
marmoz - специалист
Сега ако и кажеш че мазато ти е точно под тебе ЩЕ МЕ УБИЕШ :)
VLADO66 - майстор
И не казвай на никого за фризера :-D и обезшуми помещението :roll:
sarkijaka - помощник
Не е под мене .То целия блок като е стоен все едно всеки етаж сам за себе си е мислен.А иначе не може то да сее опази тайна всички ще разберат ама ми е все тая.Един приятел е заварчик и обеще да направи врата.
Как мислите дали трябва техници от енергото да я свършат тая работа или само да отида да се обадя какво да правя и сам да си търся човек?
hidrazin - майстор
На енергото не му дреме какво става след електромера.
:partyman:
sarkijaka - помощник
Мислиш ли? :? Щото мене за енергото много не ме е... ама съседите са ми ла....
и повече от тях ме страх :lol:
fikata - майстор
Как мислите дали трябва техници от енергото да я свършат тая работа или само да отида да се обадя какво да правя и сам да си търся човек?
Енергото нямат работа след електромера ти, освен да се гушат,ако ги повикаш.Намери си правоспособен човек,който да да огледа трасето и може да ти предложи по рационално,по къс път до "мазата".Захранването трябва да се изпълни съгласно техническите изисквания и вид кабел и енергото няма какво да правят.
От съседите хич да не ти пука след като захранването е към твоя електромер.
  • 1
  • 2

Тема "Ток в мазата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: