• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 23
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
marmoz - специалист
ARTU написа:
И да - имах намерение да я узаконя.
Ударил си се в стената номенкатурен държавен апарат с основна функция да си топли стола и да пречи и си отсъпил? :) правилно решение :)
ARTU - специалист
Точно така :yes: Получих обяснение, че в общината има заповед да не се узаконяват приобщени тераси. Независимо дали имаш проект и обосновка и сметки. Човекът каза, че и без това никой не узаконява, така че няма смисъл.
svetliopi44 - Чирак...
И обяснете на Иван Вазов от по-горните постове какво е ЕПК и какво е панел, че явно ги бърка нещата. А иначе за усилието и отделеното време 6.
Frysco - специалист
Няма да се правя на ударен, че не става дума за мене... малко се възгордях за "Иван Вазов".

Но блока в Стара Загора е ЕПК, а не панелен, дори по снимките се познава.Най малкото, няма панелен блок с гаражи.Просто на много ЕПК-та, фасадните стени и част от преградните са решени с панели, а не с тухли.
ARTU - специалист
Frysco написа:
...блока в Стара Загора е ЕПК, а не панелен.
Аз мисля, че това се знае доста отдавна.
svetliopi44 - Чирак...
Явно не е в чистия си вид ЕПК или пък панел... май е соц сбирщайн измислица.
То и няма как това да е панел , като го гледам е 95% стириопор.
Frysco - специалист
ARTU написа:
Frysco написа:
...блока в Стара Загора е ЕПК, а не панелен.
Аз мисля, че това се знае доста отдавна.

:rolleyes:
Ахх... уточнението е за колегата svetliopi44.
fox_vt - майстор
С риск да ме оплюят ще кажа че панела дето го махнах в кухнята беше 5 см бетон 5 см стириопор и 5 см бетон а арматурата беше 4 мм на квадрати от по 20 на 20 см.като оставим настрана че това под прозореца дали ще е там дали не все тая двете "колони" така да се каже хептен за зор заман са сложени.Като цяло стириопора беше към 95 % от цялата стена не ме питайте как съм го изчислил :) а захващането на панела към съседните е меко казано "само за да не падне" чиста тежест върху долния трегер.и не на последно ходих скоро да слагам конзолни контакти в така нареченото русенско варено или русенска технология панелки- е бетона е с класи по мек от нашия за използваната фракция да не говорим предимно преобладава 5/15 и то няква черна :lol: .Та при едно земетресение (дан чува дявола) ще има доста поражения но не само по "рушените" панелки.И не на последно място ако някой има желание да ми даде ей така от добра воля 50 000 бона безвъзмездно а не да си давам половината че и повече живот за ново жилище да се обади веднага ще иззидам наново панела и ще си купя ново жилище.Щото нз за вас но аз това да вземеш 50к и да върнеш 100к че и повече при вноска всеки месец-чак ме е страх да си помисля-за мен това не е нормално за който е нормално евала.
svetliopi44 - Чирак...
То това не е панел , няма какво да ми уточнявате.
stivemaster - майстор
А има и нови прозрения по темата , а именно че повечето сгради у нас са соц. измислици творени по типов проект взет "на заем" от братски проектант било то съветски било източно германски. Качество на изпълнение под всякаква критика но пък населени с оптимисти които смело ги тунинговат както са в напреднала възраст без никаква профилактика през годините.Това не знам да има други хора на света които да го правят освен нас дето се имаме за по умни от другите ,неестествено ,нечовешки умни.
За тези които умуват по темата колко тежи едно прибщаване и как е приемливо по тегло щото те били използвали Итонг и ......
Първо господа самодейни конструктори неслучайно в общината ви отказват без обяснение ,не ви обясняват щото и вие ще почнете да им обяснявате и да ги учите ,пък те не искат да им се случва това ,щото ВИЕ не знаете за какво става дума не те.
Самия факт че за такова приложение се използва гореспоменатия газобетон издава остро непознаване на материята.Няма да споря изобщо по тази тема но за тези които мислят друго - това е един от най ХИГРОСКОПИЧНИТЕ строителни материали и обратно на твърденията на производителя водопоглъщаемостта му не позволява употребата му за външни зидарии.Изобщо не знам дали е уместно да обяснявам колко сантиметра трябва да са външните и оградни стени и дали може да се защити употребата на въпросния газобетон с дебелина 5 см.
Ако има покривче става още по смешно или трагично не знам - теглото му ще е поне 100 - 150 кг.Въпросната зидария (около 9м2) я слагаме около 220 кг.Върху Итонга да поставим и една PVC дограма естествено абсолютно случайно подбрана без значение от височината и силата на вятъра и закрепена никъде ,като се има предвид Итонга.Да не и забравим теглото на тази дограма - 400 кг поне.Следва изолация ,щпакловка ,мазилка или още 100 кг.Да прибавим вътре замазка заради новото покритие и самото покритие и теглото им би могло да ескалира до 500 кг.Така бързо подминаваме 1.3 тона и обръщам внимание това е в случаите когато иновативния самодеец не е решил че плочата може да издържи и удължаване на конзолата (тоест ширината на терасата) а всички знаем че такова решение взимат повече от една трета от самозванците извършващи това самоуправство у нас .
Хайде сега да добавим и бетонните пана монтирани отстрани на много от панелните тераси укрепващи диагонално всяка една от пакет плочи и въздействието на тази свързаност върху останалите в пакета.
Ако изобщо повечето от четящите са в състояние да разберат мотивите ми то аз смятам че неподготвеността на навитите да правят някаква глупост не ги извинява и това че не са се "подковали" е тяхна слабост а не предимство.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 23

Тема "Въпрос за приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: