Вилата ми е в долния край на града, в някаква падина и от време на време покритието на Мтел се губи. При разговор има прекъсвания, губи се сигналът, понякога не мога да избирам. Само на 50-100 метра по-нагоре няма проблеми.Често се случва някой да ме търси и да получава информация, че съм извън обхват или просто да прекъсва връзката, дори да е на 500 м. от мен. GSM-ът ми е Sony-Ericson, 5 години ми върши отлична работа навсякъде. Питах в офисите на Мтел, но служителите просто вдигат рамене. Не знам къде са антените на оператора, очевидно не са доста наблизо. Въпросът ми е има ли някакво устройство,което може да усилва сигнала или може би някаква антена, та дори да превърне GSM-а ми в стационарен телефон докато съм във вилата?
Вземи от приятел някоя от най-евтините нокии на заем. Само за проба...
5 години са доста време за такъв тип устройство - частите му стареят, така че спокойно може да е от телефона...
Аз и жена ми сме с нокии - 1616 и 100 - това май са им най-евтините модели, доста пътуваме, по села, планини и общо-взето никъде не сме имали драми с покритието...