• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Топлинните загуби няма да са много повече откокото са сега.Пробвай предложения от мен вариант с частично източване на системата,и ако не стане в което се съмнявам ,може да източиш цялата система и да изградиш втория вариант.
ясно почти все по данной теме
Последна промяна от kassey на съб дек 26, 2009 2:22 pm, променено общо 2 пъти.
Цецо - специалист
При мен общата тръба е ф 18, а отклоненията към радиаторите ф 16 и работи добре вече 5 години.
LazarGanev - "Велик майстор"
Зависи колко радиатора ще слагаш, но тръгни поне с ф26(25)
крум - специалист
При нас беше така с един кръг, а радиаторите бяха на отклонения.
Ефективността на сегашната система (за всеки радиатор тъбите тръгват от колектора) е осезаемо по-голяма.
Ако имаш възможност, направи я с колектори.
iliq todorov - напреднал
Круме, аз имах су6тия проблем с обезвъздушаването.... кофти тръпка :sad: Обаче установих , че когато помпата не работи и обезвъздуша радиатори, боилер от долу нагоре последователно и работата става :) Аз обаче за тази зима сложих обезвъздушител на входа на серпентината на бойлера и ако пак преваря водата и тръгне въздух вече знам - спирам за малко помпата, обезвъздушавам си бойлера и газ на помпата отново! М/у другото има подово, с тръби полойени в/у стиропор 2 см а отгоре е ламинат. Температурата е около 23-24 градуса ама аз (само аз де ) се дразня да ми грее на краката :x Но по принцип другите много се кефят и често седят на пода да си греят д-тата :lol:
iliq todorov - напреднал
Ако имам възможност по-нататъка ще кача и снимки ама най вероятно другата седмица... ще видим как ще стане точно.
мне ясно почти все по этому вопросу
Последна промяна от kassey на съб дек 26, 2009 2:44 pm, променено общо 2 пъти.
Цецо - специалист
Разширителния съд е най-високо и затова ще се напълни накрая,така че може.
LazarGanev - "Велик майстор"
[quote="kassey"]мерси за отговорите, искам да питам още нещо:
на Ф 20 тръба колко киловата може да се закачи?
Два радиатора - трети не ти препоръчвам!
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 29

Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: