Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
На бързо спретнах една схема с три помпи,но още се чудя как точно да свържа буфера така, че когато спре котела и тем. в буфера спадне ТП да се включва,но да не върти и през котела,възвр.клапи или нещо друго.За сега буфера има три извода, но съм приготвил още за да ми стане най-удобно за свързване.Всякакви идеи са добре дошли. :partyman:

Прикачен файл

схема 5.JPG
схема 5.JPG (19.04 KиБ) Видяна 3678 пъти
filmatoplo - майстор
:) На 3 бири :partyman: ти казвам да потърсиш схемата на Антон ВМ :wink: .
kuuuuuul - майстор
Със Антон вече се консултирах :partyman: :partyman: ,но сега се надявам на мнение и от хора които вече ползват подобна с-ма.Колкото повече идеи толкова по добре.
torbalan - Дървен философ
Не го разбирам това - консултирал си се със специалист, а събираш идеи?

Нямаш му доверие ли?
VLADO66 - майстор
Според мен с една възвратна клапа на топлата тръба на котела/напр. на Джакомини от N серията/ ще се реши проблема.Въпроса за следенето на темп. от ТП предполагам е решен.
kuuuuuul - майстор
torbalan написа:
Не го разбирам това - консултирал си се със специалист, а събираш идеи?

Нямаш му доверие ли?
Разбира се че му имам доверие :prayer: ,но все пак по някога теорията и практиката се разминават.На пример,мойта сл.инсталация връщаше топлата вода през ноща по топлата линия,а не както обикновенно по студената и възвратна клапа не ми вършеше работа.Ако сложа клапата на топлата линия на котела,сигурно ли е че няма да се превърти през студената?Вероятно може да има значение и как точно са разположени отворите.Също така искам да сложа и ел. нагревател в БС но незнам да ли има такъв за отвор 1 1/2ц. :?
Последна промяна от kuuuuuul на чет сеп 20, 2012 11:33 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Като размислих и аз не съм сигурен че няма да превърти въпреки съпротивлението в помпата,за това най-сигурно е да се сложи един моторвентил.
kuuuuuul - майстор
Така и реших проблема преди
filmatoplo - майстор
Taka kakтo е на схемата по горе -трябва да се сложат възвратни клапи на всяка помпа .По желание може да добавиш и хидравлична спирачка на топлата тръба между котел и буфер -след като излезе от котела я сваляш на ниво до студената линия , и после преди буфера я вдигаш нагоре и влиза в него :wink: .
Чаро - Акълия
Мисля, го бях качвал някъде по форума.
Има и слънце и в бойлер и в буфер,но се надявам да се ориентираш!
Не ми се драска пак да го рисувам...

Прикачен файл

Заснемане.JPG
Заснемане.JPG (62.89 KиБ) Видяна 3543 пъти

Тема "Свързване на буфер към котел и ТП" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: