• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
UNIOR - модератор
Ако се чудиш между,Блек анд декер и Скил, по добре заложи на "Скил", общ минус на хоби машините от този тип е големия саморазряд на батериите както каза колегата Тани, бавното зареждане от 3 до 5часа, и най големия минус, една батерия.
Като компромис мога да ти предложа модел на Спарки, Съотношението цена-параметри, е доста добре преценен за машина от по горния клас.Модела е "BR 12E",
напрежение -- 12V
два броя акумулаторни батерии по 1,5Ah
брой на оборотите: 1/ 0-350, 2 / 0-1100

обхвата на патронника е от 0,8-10мм.
максималния въртящ момент е 22 Nm
времето за зареждане е 1час

цена: 180.00лв.
Сага ще кажеш много скъпо :) , нека срвним цената например на Скила с тази, 80,00лв.+втора батерия 53,00лв.=133,00лв.
Сега да сравним параметрите:
напрежение -- 12V
един брой акумулаторна батерии по 1,2Ah
брой на оборотите: 0-550
обхвата на патронника е от 0,8-10мм.
максималния въртящ момент е 9 Nm
времето за зареждане е 3-5час

Лично за мен избора е ясен, остава ти да предцениш дали е удачно да дадеш 80/100лв. за инструмент и накрая да въртиш с отверката на ръка докато чакаш да се заряди батериията.

Към Спарки има и куфар :wink:

ИзображениеИзображение
Тани - модератор
Посъветвах се с колеги , които ползват по-евтини инструменти и имат поглед над този сегмент от пазара(защото ги сменят често по разбираеми пичиаи :-D ) И ми похвалиха Ferm батерията(ите) държали добре и винтоверта също . С една батерия бил около 70-80 лева , а с две около 130 . Аз на твое място бих си взел с две , защото с една не е работа! От опит ти го казвам , въпреки ,че моята се зарежда за 45 минути и е 2 А/ч
velsi - Почетен майстор
В никакъв случай машина с една батерия! Не е работа. Най-новата ми придобивка работи на 19,2V, зарежда за 1 час, пробива с 13 мм свредло в метал, въртящия момент е 47 Nm и въпреки това (явно заради мощността) батерията (1,4 mAh) не издържа кой знае колко много. Ако нямаш друга просто си загубен.
Тани - модератор
Прав си Велси! Заради мощността е. Единия ми винтоверт е 100 Nm а другия само 30 и двата на 12 V Втория изкарва с пъти повече време , отколкото първия при една и съща работа. А може би и оборотите да имат значение единия е с 2300 , а другия с 1200 оборота
Ronin - специалист
Здравейте...да съживя старата тема ...днес на пазара как стоят нещата с перфораторите...работя професионално с перфоратор 6 бр. да бъда точен...4 бр. спарки и 2 бр. макита....моделите незнам но спаркитата са жълти с черно(такива няма вече) а макитата е без опция за къртене......перфораторите (спаркитата) са на 5 г. и 1-2 са били на ремонт..обикновено при пробиване или къртене удара осезателно намалява...макитите още не са ходили на сервиз но са по на 2 г.....днес ми се налага да купя един перфоратор за вкъщи.....но всички познати (продавачи) ми казват не спарки....а аз ги контрирам че по добра машина няма...над 1500 обекта съм изградил с тях и даже канали за тръби за парно съм правил с тях на две кооперации по 1000 кв.м общо около 2000 кв.м ..просто желязна машина но сега работата била друга,онова спарки преди 5 г. не било като днешните....предлагат ми макита .....старото спарки според мен е по добро от макитата която ползвам...дайте алтернатива на перфоратор за около 400 лв.....Гледах Блек ен декер за 220 лв. в баумакс с сила на удара 3J ili 3.5 J не съм сигорен точно колко беше но е много тежко и обемисто....трябва ми стабилна машина.....нищо че е за вкъщи.....

п.с Трябва задължително да има опция за къртене....от там идва дилемата...ако е само за пробиване работата е ясна........По принцип се кърти мазилка за полагане на кабели в стени,тухли,понякога бетон,ако мога от някъде да се сдобия с старото спарки ,подобна тема нямаше да пускам..........

http://www.kress-tools.com/catalog/10267/info1
Какво мислите за този в сравнение с Спарки и Макита в един и същ ценови клас този крес е 339 лв. с ддс
LazarGanev - "Велик майстор"
Виж и ТОВА Хитачи
Преди година трябваше да избирам между това Хитачи и Спарки. Избрах Спарки, но мисля, че сбърках. Не, че не съм (т.е. БЯХ, защото ми го откраднаха:) ) доволен от Спаркито - много добра и корава машина, но при следваща покупка вероятни ще сменя марката. Дразни ме регулировката на предпазния съединител - при много малко съпротивление се задейства и не може да се използва мощността на машината. При работа с корона ф50 Спаркито (800 Вт) се представя по-слабо от Хилти 600 Вт. Вероятно може да се регулира и се каних да го нося на доктор, но ме изпревариха. :)
Niky77 - специалист
Ronin написа:
...дайте алтернатива на перфоратор за около 400 лв..... този крес е 339 лв. с ддс
Ами сигурно съм ти го казвал и на живо, ама и тук да те светна на промоцията http://tomika.bg/index.php/detail/view/33 виж на снимката по-долу к-та интструменти!
Ronin - специалист
Niky77 написа:
Ronin написа:
...дайте алтернатива на перфоратор за около 400 лв..... този крес е 339 лв. с ддс
Ами сигурно съм ти го казвал и на живо, ама и тук да те светна на промоцията http://tomika.bg/index.php/detail/view/33 виж на снимката по-долу к-та интструменти!
Е ...сега заминавам командировка за Русе...запази една бройка !
EmoZ - специалист
Niky77 написа:
Ronin написа:
Откога се 'дигнаха цените, аз моя HR2470T го купих преди 4 месеца за 479 кинта, 'що сега са толкоз скъпи бе. Ама аз ше ида да проверя.
Niky77 - специалист
От 01.07.2008 година има нова ценова листа! Нагоре, надолу...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Перфоратор "Black & Decker" - струва ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: