• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lowriderzzz - специалист
Здравейте! Първо да кажа, че става дума за новите видове бушони, които са като копче за включване и изключване.

Ето снимки на кутията с бушоните.

http://imageshack.us/photo/my-images/84/image1ar.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/35/image2zxi.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/849/imagenib.jpg/

Проблемът е в тозо по средата, когато се опитам да го включа нагоре той се изключва пак (надолу) и пада също и главния бушон. Когато изключа главния бошун и ги включа всичките и после включа главния този за кухнията пак пада и главния пада и той.

Проверих да няма късо някъде из кухнята, но не открих. Всички електро уреди са изключени.

*Осветлението за целия апартамент е на собствен бушон (първия след главния). Така че в кухнята има осветление, но няма ток по контактите и не мога да включвам електро уреди там.

Може ли причината да е в самия бушон? Възможно ли е да се подмени само той ?

Благодаря.
fox_vt - майстор
Вероятно имаш късо някъде по кабелите или в разпределителните кутии.Да си правил ремонт скоро включваш пробиване на стени,гипскартон и подобни?Решението е да смъкнеш проблемния бушон и да провериш с мултицет за верига между двата проводника като не трябва да имаш нищо включено във контактите ако има верига започваш да елиминираш по метода на изключването първо контактите после разпределителните кутии докато откриеш късото.Проблема не е в предпазителя щом пада и главния забравих да напиша също.
lowriderzzz - специалист
fox_vt написа:
Вероятно имаш късо някъде по кабелите или в разпределителните кутии.Да си правил ремонт скоро включваш пробиване на стени,гипскартон и подобни?Решението е да смъкнеш проблемния бушон и да провериш с мултицет за верига между двата проводника като не трябва да имаш нищо включено във контактите ако има верига започваш да елиминираш по метода на изключването първо контактите после разпределителните кутии докато откриеш късото.Проблема не е в предпазителя щом пада и главния забравих да напиша също.

ами не е правен ремонт. Апартамента е на мои приятели, които не са тук в момента и ми казаха да му хвърлям по едно око. Не бях ходил от няколко месеца и сега забелязах за това. Преди (миналата година) си работеше.

Има и друго. Ключът на банята е с две копчета - едното за осветлението а другото за вентилатора отдушник, което копче също като го натисна също пада бушона отговарящ за него.

Днеска си поиграх да видя да не би да е от там, но ключът си работеше ( пробвах с друг - пак същия ефект ). Разглобих вентилатора - и той е в изправност ( дори когато го откачих от кабелите с които е свързан към захранването нямаше разлика)

Банята има обща стена с кухнята, но по принцип са на отделни бушони. Осветлението за целия апартамент и банята са на един а кухнята (контактите) са на друг.

Проверих и с мултицета контактите за късо - но всички си бяха на ред.

Не ми се ще да махам кутиите че голяма играчка ще падне.

Пробвах също да махна и бушонът, но не успях ( тоест не ми се искаше много, защото май трябва да разкача всички или поне да ги отхлабя за да излезе). Има ли начин да разбера къде е повредата без да се налага да го махна.
moimoimoi - майстор
щом пада и главния определено не е в предпазителя за кухнята проблема.и все пак може да свалиш капака на таблото и да видиш там какво става
и щом е работила в началото инсталацията то явно е настъпило събитие което е довело до късо в инсталацията
примерно теч на вода от горния етаж
да са останали пироните по кабелите
VLADO66 - майстор
При мен имаше подобен проблем и се оказа кабел изведен навън на който беше паднал изолирбанда и при мъгливо време правеше контакт м/у жилата.Утрепах се да търся проблема и трябваше да сменя предпазителя защото вече не държеше/след 5-6 изключвания/.
lowriderzzz - специалист
moimoimoi написа:
щом пада и главния определено не е в предпазителя за кухнята проблема.и все пак може да свалиш капака на таблото и да видиш там какво става
и щом е работила в началото инсталацията то явно е настъпило събитие което е довело до късо в инсталацията
примерно теч на вода от горния етаж
да са останали пироните по кабелите

ами да ти кажа чесно има освен това с бушона, когато след няколко месеца проверих имаше и друго неприятно нещо - мухъл в една от всекидневните (но това мисля, че е защото бях забравил оставя вътрешните врати отворени да се проветрява). Както и да е SAVO-то помогна за мухъла, но това с бушона все още се чудя от къде би могло да е.

Махнах капака, и всичко си е наред на пръв поглед. Пробвах се да махна и бушона за кухнята, но видях че е свързан с обща маса (една пластина) с останалите и се отказах да го махна, че да не си отварям повече неприятности.

@ VLADO66 - е при мен вече много повече от 5-6 пъти се изключва. (при всички тези пробвания да видя дали не е от това или онова) сигурно вече към 30-тина пъти се изключва. Дали се е прецакал бушона ? Колко пари е един нов. (тези новите като на снимките в първия пост)
hidrazin - майстор
но видях че е свързан с обща маса (една пластина) с останалите
Това не е обща маса, а най-вероятно обща фаза ако е нещо такова:
Изображение
:partyman:
lowriderzzz - специалист
hidrazin написа:
но видях че е свързан с обща маса (една пластина) с останалите
Това не е обща маса, а най-вероятно обща фаза ако е нещо такова:
Изображение
:partyman:
да такова беше (поне от вънка погледнато когато всичку бушони са му закачени)

някакаква идея за решение на ситуацията ?
lov - майстор
Подобна история от преди много години и то също в кухня. Докато разбера че на терасата боднали един кирлив разклонител да си включват някаква скара. Разклонителя оставен на произвола на съдбата и от дъжда се налял с вода. Разлупих всичките раклонителни кути че даже разкачах и линии. Какво да разправям на луд станах. Тъй че дири нещо което може да се наляло с вода. То може вече и да е сухо но е овъглило и само с уреда няма да го засечеш.Огледай бойлера той е захранен на твърда връзка така че не е изключен от мрежата.
vk - специалист
Играчка може да се окаже, а може и да е много лесно. Форума трудно ще помогне, защото трябва да се мери на място. Да се търси късото съединение. Имаш ли базови познания. Ако не, по-добри потърси приятел, познат или човек който разбира.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Пада ми бушона при включване на захранването. Защо така ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: