Влезнах в спор с половината комшии, майка ми, баща ми, че и за малко с тъста (40 години строител). Всеки си има своя теория.
Бетона го познавам като го видя колко е мазен или постен (както се изразява майка ми), но по сметки все не ми излиза както трябва.
Пробвах с математика като сравних поне 30 -тина "рецепти" в мрежата, вкл. руски и английски (е завърших след 89г. , но ако им видите днешната програма, ще се чудите защо изобщо не им дават директно дипломите, срам ме е да кажа, че работя в .edu) .
Е резултата е взимаш бъркаш и на око преценяш дали не ти е постничко, редичко и т.н.
Исках да си изчисля нещата та да не ми остане много материал на тротоара или да викам нов курс заради 10 колички пясък.
Не ми казвайте готов бетон, с готов бетон не става - обекта (задния двор) не го позволява.
Накрая реших да се доверя на производителя, който е сложил картинки на торбата за непонасящите математика (в случая Вулкан Д-град).
Надявам се да си знаят цимента и да са предложили адекватна рецептура - 1 торба (50кг.), 60 л. пясък и 120 л. чакъл, че ако плочата се прецака отидоха навеса, беседката и пътеките дето съм ги замислил.
Сутринта почвам да бъркам да видим какво ще излезе B 20 или B 0.20

Ако някой знае, че лъжат да казва сега или да си мълчи завинаги (както се казва в едни текстове).