Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
1748 мнения в "Проблем при отопление на газ"
filmatoplo
- майстор
Днес говорих с един човек Австриец , работил 20 години отоплителни инсталации , та му споменах че газта тук в сградата върви по медни тръби до газовия котел -той вика че било забранено там с мед
.Каза че газовите котли там марките признати били Вайланд и Висман .

LazarGanev
- "Велик майстор"
Филме, ако знаеш колко са различни стандартите навсякъде - ще се хванеш за главата. В Румъния било с поцинковани водопроводни тръби, тук в забранено. Някъде бях чел за оловни тръби - какво ли става с тях при пожар? В Гърция - с медни тръби с мек припой, тук е забранено. Нашата наредба ползва основите на най-добрата - немската.
Здравейте, на всички потребители на този полезен форум! Нов съм тук,нямам опит с форумите и ако бъркам някъде предварително се извинявам на модераторите и ги моля за търпение! Надявам се че пиша в правилната тема за проблеми при отоплението на газ, тъй като имам доста въпроси по темата. Нека започна от котела. Понеже е закупен втора ръка, нямам никаква представа за него,освен това, което пише като марка и модел за него в ревизионната книга на инсталацията RADIANT RS30E SYSTEM 32Kw, тип С. По самия котел никъде нищо не пише липсва му долния панел, където влизат и излизат тръбите. Въпросния котел ми го предложи фирмата изпълнител и е закупен от тях но с него няма никаква техническа документация. Търсих в интернет, но не попадах на подходяща информация или попадах на платени сайтове за изтегляне. Не можах да открия дори снимки на въпросния котел. Ще се опитам да кача снимка тук и ако някой го познае и има някаква информация за него или ръководство ще му бъда признателен да го сподели. Интересува ме има ли възможност за допълнителни настройки спрямо системата че разхода при първото му запалване ме притеснява 25м3 за 24ч при зададени му 40 градуса на водата положителна външна температура около 10-15 градуса и температура в помещенията не повече от 20 градуса. При монтажа не са му правени никакви настройки. Ако някой се заинтересува и реши да помогне в което не се съмнявам четейки темата ще почна да описвам къщата инсталацията и всичко което ви трябва
Прикачен файл
RADIANT RS32 SYSTEM.jpg (45.33 KиБ) Видяна 3630 пъти
Никой ли не пише вече тук ? 

jorjinio
- помощник
RosYo написа:Здравейте, на всички потребители на този полезен форум! Нов съм тук,нямам опит с форумите и ако бъркам някъде предварително се извинявам на модераторите и ги моля за търпение! Надявам се че пиша в правилната тема за проблеми при отоплението на газ, тъй като имам доста въпроси по темата. Нека започна от котела. Понеже е закупен втора ръка, нямам никаква представа за него,освен това, което пише като марка и модел за него в ревизионната книга на инсталацията RADIANT RS30E SYSTEM 32Kw, тип С. По самия котел никъде нищо не пише липсва му долния панел, където влизат и излизат тръбите. Въпросния котел ми го предложи фирмата изпълнител и е закупен от тях но с него няма никаква техническа документация. Търсих в интернет, но не попадах на подходяща информация или попадах на платени сайтове за изтегляне. Не можах да открия дори снимки на въпросния котел. Ще се опитам да кача снимка тук и ако някой го познае и има някаква информация за него или ръководство ще му бъда признателен да го сподели. Интересува ме има ли възможност за допълнителни настройки спрямо системата че разхода при първото му запалване ме притеснява 25м3 за 24ч при зададени му 40 градуса на водата положителна външна температура около 10-15 градуса и температура в помещенията не повече от 20 градуса. При монтажа не са му правени никакви настройки. Ако някой се заинтересува и реши да помогне в което не се съмнявам четейки темата ще почна да описвам къщата инсталацията и всичко което ви трябваТози котел при максимална мощност (БГВ) максималния часов разход е 3,2 м3 за час. Зависи каква площ отопляващ. Най добре е да направиш температурата на водата 60-65 градуса при тази температура не се образува котлен камък. Каква ти е изчислената необходимата мощност за отопление.
2v6
- майстор
RosYo написа:... Интересува ме има ли възможност за допълнителни настройки спрямо системата че разхода при първото му запалване ме притеснява 25м3 за 24ч при зададени му 40 градуса на водата положителна външна температура около 10-15 градуса и температура в помещенията не повече от 20 градуса. При монтажа не са му правени никакви настройки. Ако някой се заинтересува и реши да помогне в което не се съмнявам четейки темата ще почна да описвам къщата инсталацията и всичко което ви трябваБуферен съд предполагам няма в системата, а стаен термостат към котела има ли включен?
Каква мощност са радиаторите и имат ли термостатни глави?
LazarGanev
- "Велик майстор"
jorjinio написа: Зависи каква площ отопляващ. Най добре е да направиш температурата на водата 60-65 градуса при тази температура не се образува котлен камък.За коя вода става въпрос?
Благодаря на всички които се отзоваха ! Значи става въпрос за следното,къща не ново строителство,строена е 1990-1992г състой се от сутерен , 2 етажа и таван с две стаи. Квадратура на етаж 90м2. По 4 стаи на етаж. 2 стаи по 16м2 , 1 стая 20м2 , 1 стая 10. Сутерен 2 стаи по16м2 и търговско помещение 20м2. Таванските стаи едната е 12м2 другата 16м2. Не се отопляват едната стая на сутерена и едната на тавана. На етажите има по 110 глидера чешки чугунени Н500. В търговското помещение 30 глидера чешки Н500. По останалите стаи на сутерена и тавана има общо 90 глидера от тези най - старите едни широки такива,не знам чие производство са май руски, дето бяха по учреждения, училища.Такива е имало такива са слагали.Значи общо 250 глидера чешки и 90 глидера от тези старите. Системата е гравитачна газовия котел е присъединен към нея.Захранва само отопление без бойлер.Няма термоглави на радиаторите тези дни чакам да дойдат да монтират стаен термостат.
Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература