Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Цената на ремонта винаги е важна, виж Gysmi, правен е за хора с пари и хората недоволстват че ремонта струва колкото половин машина. Който не вярва в цената на ремонтите на сините машини може да пита Данчо от Дел. До сега има само един за транзистори(ARC 400).
pansim - майстор
preslav написа:
Аз не разбирам защо толкова много се дискутира въпроса с цената на ремонта, сякаш някой си купува техника за да я ремонтира непрекъснато? За мен по-важно е колко често и дали изобщо ще се налага ремонт, разбира се при спазване на правилата за експлоатация и съхранение. Виждал съм трансформаторни електрожени на десетки години, които не са мръднали - няма какво да им се повреди. В инверторния, който си купих скоро виждам, че има големи кондензатори, а доколкото ми е известно кондензаторите стареят дори и когато не се ползват - там повече ме стяга чепикът.
Иначе за момента съм много доволен от 200 А китаец на Арго, с отчитане на това, че не съм професионалист и не мога да го натоваря.
Правилно те стяга чепика :-D
Повечето хора не знаят /нормално/, че наистина електролитните кондензатори имат определен живот. Но по-важно е и тяхното качество. Има кондензатори на една и съща фирма с МНОГО различни качества. Познайте от първия път, какви се използуват в китайските машини, за да се докара цена???
Освен това не са само те... много зависи от режима в който работят мощните транзистори, както и колко са спестени изходните диоди /както в ГИЗМИ/ Голяма е темата и много може да се пише....
Изобщо, всеки трябва да е готов да получи това за което е платил!!!
Безплатен обяд няма!
Другото са приказки на търговци, псевдопроизводители /които всъщност произвеждат лепенките на кутиите/
и прочие заинтересувани финансово лица.
profesionalist_wood - майстор
Не е лошо да се прочете малко за кондензаторите :-D
viewtopic.php?f=11&t=37224&start=20

Тема "Съвет за инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: