Ел. инструментите. Консумативи.
MamaMy - майстор
Прав си, но ако имам шмиргел, а аз нямам. :-D Има на работа, но той няма плотчета. По лесно е да си направя приспособлението и да си го нося като си заточвам свредлата. Допадна ми и заради отвертките. Другото ми съображение е, че ползвам основно свредла от 0,5 до 5 мм. Те се държат по-трудно и парят :)
ZEDYCUS - майстор
Щом ти парят на пръстите, много задържаш свредлото на шмиргела и го прегряваш. Резултата е никакъв.
mitko64 - майстор
За мераклиите да реанимирам темата с вестта, че въпросното уредче на Parkside ще цъфне от четвърък по щандовете на Lidl. Само дето цената не ме много устройва(49лв. включително 16 свредла и резервни камъни). Досега точа на шмиргелче, ама е кофти, че вече недовиждам даже и с очила при малките диаметри. Ако някой има същото да даде отзиви.
kam34 - специалист
За тия пари и малко отгоре по добре си вземи шмиргелче, по универсална машинка е от тази бургиеврътка.
mitko64 - майстор
Благодарч за съвета! След размисъл и аз стигнах до този извод. Шмиргелче си имам и по- добре да инвестирам в нови дискове, добро освртление и някаква стационарна лупа,
Стефко - специалист
До момента не бях виждал темата. Аз си заточвам свредлата на ъглошлайфа. Винаги ми се получава добър резултат. За всеки материал - дърво, стомана, мед, алуминий, и т.н. са важни ъглите на заточване, които са различни. Важно е и с какво пробиваш. Много важни са и оборотите за пробиването, натиска. Абе, проста работа/ за мен /, но не е за хора без опит. :?
dpp - специалист
Днес взех едно от промоцията в Лидъл аз ..има срок 1-2 месеца ако не съм доволен да го върна. Пробвах на бързо една 3 и една 4 мм бургия, добре ги токна - сега остава да ги пробвам как пробиват.. Абе не е кой знае какво ама върши работа - мисля една цена около 25-30лв по -била му прилегнала ама...
lbr
http://www.umeltsi.ru/prisposoblenia/39 ... ukami.html

Съвсем наскоро попаднах на тази статия.
Мисля да си направя нещо подобно.

Тема "Инструмен за точне на бургии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: