• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Стават ако нямаш претенции към качеството, гаранцията и платежния документ. На пазарите в Пловдив, Хасково и Асеновград ги продават по-евтино. За работа работят, колко е друг въпрос.
agj - майстор
dido написа:
Какво ще кажете за тези инвертори мисля че са китаици струват ли си ???

http://vitolux.com/product/239/invertor ... argon.html
Да китайски са! Има ги в най различни ,марки ,цветове и кутии!
http://viki-mashini.alle.bg/%D0%B5%D0%B ... %BD%D0%B8/
Въпреки изключително ниската цена ,машините са добри и работят добре ,качеството на заварката не се различава по нищо от всички останали маркови и немаркови!Имат и малки недостатъци ,но основния недостатък е липсата на гаранционно и след гаранционно обслужване!
pansim - майстор
Извършвам ремонт на подобни китайчета. Всеки който има нужда може да пишe на ЛС.
И дано не Ви се налага...ама както са казали "а дано, ама надали" :lol:
Последна промяна от pansim_old на пон сеп 24, 2012 5:13 pm, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
Поне някой да покаже снимки на платките на вики и витолукс :? Сигурен съм че са идентични с марковите,тъкмо да видим каква им е схемата и дали са залети с силикон
pansim - майстор
profesionalist_wood написа:
Поне някой да покаже снимки на платките на вики и витолукс :? Сигурен съм че са идентични с марковите,тъкмо да видим каква им е схемата и дали са залети с силикон
И какво ще разбереш от снимка на една платка??????
Снимки има в нета колкото искаш на най-различни модели. Потърси, и ще намериш. Пък при мен сега ще се яви за ремонт едно Гизми - ще го снимам.
Ако има нещо конкретно - питай, ще се опитам да помогна.
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
Не са залети със силикон, напълно ремонтно пригодни са ,а и ремонта не е скъп ,това е по важното !А снимките на платките са за разбиращите от електроника!
reingar-x - специалист
Понеже и аз събирам мнения за инверторен електрожен и тук във форума има хора с доста опит,може ли да споделите мнението си за Fronius TransPoket 1500.Интересувам се някой виждал ли е повреден такъв колко им е скъп ремонта ако се наложи такъв,мненията които прочетох са повече ,че е нисък клас и много скъп,бил с ниско ПВ но чета,че може да работи с електрод 4мм.Искам повече хора да се изкажат за него професионално,племенника ми е с такъв много го хвали но то е така с всичко негово,пък и той не е работил кой знае колко като нов изглежда.
profesionalist_wood - майстор
Ако си готов да отделиш 500 лв за платка ако се повреди...По добре си вземи трансформаторен 170 ампера и карай 40 години,защото живота на инверторен електрожен е 5 години,старее електрониката естествено...и се сервизира редовно като френски автомобил :-D
dragozow - майстор
Ако ти кажа че на 50 инверторни се продава един трансформаторен....щото са много хубави. Никой не иска кютуци по 30 килограма, а по-леките са кофти. При телоподаващите е същото, всички искат инверторно. Като отидеш на монтаж с една Кракра веднага разбираш предимството на инввертора. И не е задължително да изкара само 5 години, при всички случаи трябва да се пази, защото е електроника, вентилатори и т.н. Работата обаче е песен.
reingar-x - специалист
Не мога да го го пренасям трансформаторния електрожен колега,претърпях катастрофа преди 2 години и не съм си оправил едната ръка още,за това трябва да е лек да мога да си го пренасям аз.Но по темата чел съм мнения,че по скъпата техника на фрониус давала дефекти за transpoket 1500 не съм виждал оплаквани.Но това,че не съм чел не означава,че няма някой да е изревал от тях за това питам за мнения.Други модели на които съм хвърлил око са DEL,Kitin150,не знам за какво точно съм се спрял на него и ARC200,имаше и някакъв модел на Esab Buddy 180 с хубава цена но май е китайче.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: