Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
valentino76bs написа:
Найстина сте прави то трябва човек малко да се поразмисли =D>
:lol: Разбира се че сме прави ,това са най-обикновени физични закони.Но аз лично не бих бръкнал в никой контакт за да ги проверя като знам до колко се спазват законите в България :lol:
bulhomes2 - майстор
Първия път, когато хванах работеща фаза, без да ме удари ток, стана случайно. Вероятно бяха ключове за осветлението. Като затягах клемите с фазомера ме изненада, че светка, а уж бях изключил тока. А си пипах кабелите с голи ръце. Естествено - пробвах нарочно още няколко пъти. После съм го показвал на доста хора, които не вярваха (двама бяха техници в енергото). Естествено - правя го само когато съм със здрави и сухи обувки.
fikata - майстор
:?
Последна промяна от fikata на вт сеп 25, 2012 4:35 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
bulhomes2
Поне да беше пуснал надпис Не правете това вкъщи
Имах колега, който демонстративно хващаше шина под напрежение в уредбата ниско напрежение. А преди това имах друг колега с обезобразено лице от к.с. в такава уредба.
Така,че най добре е да не пипаме/дърпаме/ дявола по опашката.Това не е хвалба за геройство. :sad:
Забелязал съм,че слаботоковите техници,електрониците имат голямо самочувствие,че са на ти с токовете и гледат с по голямо пренебрежение на спазване на правилата по електробезопасност отколкото силнотоковите електротехници.За това при първите броят на злополуките е по голям при работа с ниско и средно напрежение.
bulhomes2 - майстор
Естествено, че няма нарочно да тръгна да работя под напрежение. Случи ми се случайно и те така...

А за броя на злополуките при слаботоковите и силнотоковите техници - предполагам, че и броя на самите техници е доста различен. Не искам да спорим - само го отбелязвам като възможност.
VLADO66 - майстор
И на мен ми се е налагало да работя под напрежение ,ама повече време ми отне за осигуряване на предпазните мерки и не желая повече да се хващам с това.
darken_nz - специалист
В повечето случаи се изключва напрежението - не се шегувайте с живота си.
Никога не се знае, дали няма да се изпотиш и т.н.
Аз срн и вн не ми ли изключат не пипам, дори и на ниско рядко работя без да е изключено!
Мен, пък винаги ме е удрял тока. :-D
Единия случай съм ви го казвал - тенджерата :-D
Така яко ме здрависа, а аз исках само да опитам манджата.
И аз бях с обувки, уж не бях мокър и т.н., ама ............ тока не мислел така :wink:
Е, не ме хвана, ама ръката ми се почувства......... всъщност и пулса ми се ускори, но това май беше преживяването :weedman:
Аз и честичко съм потен - тогава беше изключение с тенджерата, ама по принцип честичко се потя, а потен човек и ток........ :mg:

Тема "Съвет за включване на генератор за 220 в." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: