Svezar написа:Глупости на търкалета. Показах, че става. Чак сега видях, че това била трета страница по темата - по-напред са писали същото. Като Ви се занимава - дупчете и слагайте дюбели! Колко от повърхността на корниза е директно закрепена за тавана при дюбелите и колко при силикона? При дюбелите имаш по няколко шайби от по милиметър около главата на винта, а при силикона - цялата задна повърхност. Готов съм да се обзаложа кое ще издържи повече. Ти готов ли си?bulhomes2 написа:Пластмасовите си ги лепя със силикон директно за тавана и изобщо не се занимавам с дюбели..И един ден гледаш корниза на земята заедно със слой латекс върху силиконаАз не бих си правил такива експерименти
Глупости е твоето предложение bulhomes2, и не защото не става да се залепи, а защото не при всеки основата е подходяща/здрава. 
Има места където шпакловката на таваните не е здрава (лесно се отлепва) така, че ако залепиш релсата и сложиш пердетата, направо пада с шпакловката или както написа Svezar, релсата отлепя от тежеста латекса и пада. 
При теб щом е добре може само да се радваш и пак идва момента, ако се наложи да свалиш релсата...

И колко време трябва да го крепя този корниз докато залепне силикона /понеже си писал силикон а не силиконово лепило или друго такова/  понеже аз не знам за такъв дето да е като монтажно лепило за 5мин ? Или се прави специално скеле което да го подпира докато стегне,да не говорим че сам човек някак си трудно ще успее да задържи неподвижно 2м корниз без да размаже силикон по целия таван пък аз искам сам да си свърша работа а не да търся помощници !
 И колко време трябва да го крепя този корниз докато залепне силикона /понеже си писал силикон а не силиконово лепило или друго такова/  понеже аз не знам за такъв дето да е като монтажно лепило за 5мин ? Или се прави специално скеле което да го подпира докато стегне,да не говорим че сам човек някак си трудно ще успее да задържи неподвижно 2м корниз без да размаже силикон по целия таван пък аз искам сам да си свърша работа а не да търся помощници !