• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
gattanegra - помощник
Привет, майстори и майсторки!

Ние с майка ми и котката искаме да преградим хола на две. Целта е да се обособят две помещения, като вече има врати и контакти и за двете.
315 дълга, 250 висока, стената трябва да е звуко и топло изолирана.
Цел и причина : Хола е огромен и неизползваме в сегашния си вид, а и се отоплява направо трудно- искам да го разделя на две, едното ще е спалня, другото ще е трапезария.
Един приятел, който с справи успешно с огромните си ремонти напоследък се нави да го направи, обаче ми връчи един списък с рапиди и вата и профили и каза "търси си магазин".
Е, добре, ама ние гаджето сме по компютрите, не по строителството и .. чета чета и все по-нищо не разбирам.
Може ли , моля, да ми дадете съвет от къде да пазарувам?

Благодаря!

P S За София говоря, и трябва милите хора в магазина да ми докарат нещата .. платната и т.н
juvigy - специалист
Така като гледам най - лесно ще е да минеш през Баумакс.
Може и по - евтино да се намерят нещата , но със сигурност ще са от различни места с много повече занимавка.
За 1 стена не си заслужава да се моткаш - Баумакс.
gattanegra - помощник
Минах.
Един допърха... :axe:

.... аз бях взела 5 кутии винтове от рафтовете, за да се занеса до някъде, където мобилният ми ще има обхват, за да говоря с моя човек, щото това, което ми е написал според мен няма от де да се купи, та исках да се пазарим да смени размерите нещо, ама ме отряза, и каза "квот съм казал - тва, или си го прави сама"....

и като допърха взе да ми лепи етикетче връз етикетче... :vom:
ама аз си показах списъка и :snakeman: .... той отпърха. :lol:

И нищо не купих :?

и ся... не знам.

Гледам дали не мога да поръчам нещата от интернеДите, ама пусто пак ги няма и това е.

И освен това .... какво дъ фак е линеен метър и с какво е той по-различен от metur domesticus, за когото се знае, че 1.67 такива съм висока аз?! :evil:

Как може в една форма за поръчване нещото да е описано като 3 метра на дължина, но цената да е за линеен метър. Слагам едно такова в количката и ми дава цената за един линеен метър в тотала.. какво, аз ли да си умножавам по три?! та то нещото е релса с ширина 5 см.?!

Изобщо, мислех си, че имам трудности да си купувам дрехи, обаче това вече ще ме довърши.

:?:
CW профилите 50, 100 или 75 да са?
а UW профилите?!
рапидите за гипскартон с широка, вдълбана или нормална глава? с двоен или единичен нарез?
дюбел с гвоздейноненамкво същото ли е като дюбелпирона? а ТЕ с какви глави и резби да бъдат?
ватата дали да е минерална такава, или едикакваси, кафява или сива?
сатенгипсът дали е същото като фината шпакловъчна смес? А един чувал сатенгипс колко кг. трябва да е за една стена 250 на 315?
лентата за шпакловане стъклонамква ли да е, или хартиена? но от тая за фуги или от другата за ъгли? и дали трябва да е 50, 100 или 150 метра?

:toimonster:
nikolson - майстор
Какво дъ фак е metur domesticus ? :?

Този раздел прегледа ли?
viewforum.php?f=49
ralev - специалист
То е видно че ти е трудно да си купиш материалите. Така че най добре си смени майстора и си намери такъв който ще ти направи стените (труд с материали). И няма да се вкарваш в такъв филм. То тук е направи си сам да ти помогнем със съвет, ала то малко от малко да си наясно с материята.
dragozow - майстор
За една стена наистина няма значение, отиди в някоя голяма строителна борса наблизо и купи всичко.
gattanegra - помощник
Гледах.
Изчетох света.
Но нещата са субективни - аз мисля, че пирон-дюбел 8х60 чудесно може да замести 8х45, щото вече в трети ги няма, но не, не можело...

А и то вчера стана малко така...
имам списък;
озовавам се в магазина;
изникват всичките тия въпроси...

То много ясно, че ще го попитам - въпроса е, че вчера се видях в чудо.
gattanegra - помощник
Да, не съм наясно, щото ако бях, щях сама да си го направя, нали? Тоя вид майсторство не е мой талант, не ме е срам от това, за това въобще не ми пука от критиката ти.
Преди три години сама си правих комарници и станаха чудесни, тогава като си пазарувах имах ясна идея какво да купя. Сега друг човек има идея, нямам представа кой вариант да предпочета. А варианти много....

Напомням - оня вместо да ми каже кое за какво е, се сурна да ми лепи лепенки - явно му е все едно какъв боклук ще си купя и дали изобщо ще го купя.

Освен това питам точно отде да ида да пазарувам, ако не се лъжа... От къде според теб ще зная аз къде е най-близката строителна борса до нас??? а там ако продават на разни строежи и фирми с камионите кой ще ми обърне внимание на мен, с едната жалка стена?

Да си сменя майстора? Тоз го зная че е добър. Хайде, като ще си сменям майтора, можеш ли да препоръчаш някой, който няма да се олее!?

Изобщо.. мислеХ си, че тук има майстори, изчетох буквално половината форум, очаквах някакво ниво, но останах с впечатлението, че доста хора се дуят колко са про, но всъщност нещата които пишат ...

Явно си има всякакви.. .

Лошото е само, че реагирате като в бг-мама - там ако не си със стадото овце, те се овълчват и те разкъсват.
jekasus - майстор
Първо кажи в коя част на София живееш, че да не те пращат в другия край на града за материали.
И за какво ти е пирон дюбел 8х60, 6х40 напълно стига.
gattanegra - помощник
дружба 1
и нямам кола или камион за това трябва да имат опция доставка и дори качване до етажа.

ми не знам за какво е - така ми е казано;
  • 1
  • 2

Тема "Сухо стоителство - откъде да пазарувам? (преграждане хол)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: