Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
аз пък си мислех че ства дума за напрежение което има поне достатъчна мощност че да те разтресе-т.е.фазомера да покаже че има опасно напрежение а не някакво индуцирано което е с такава мощност че като пипнеш кабела и индуцирания потенциал да изчезне и кабела да придобие твоя-т.е. нула

пример:ако имаме достатъчно дълаг кабел че да обиколим 2-3 пъти земята то в двата края на тоя кабел от земного магнитно поле ще се появи някакво напрежение,примерно 100волта,съответно като разделим метрите на кабела на 100волта и ще видим че реално на метър се пада някаква милиона част от 1волт,е ако имаме 1-2-3 метра кабел то в двата му трябва винаги да има някаква потенциална разлика.сещаш се-някаква милиона част от 1волт-е трябвали да му обръщаме внимание?реално и никой не се сеща за него
фазоуказателя/т.н фазомер/ не е уред чиито показания не винаги са 100% верни
hidrazin - майстор
Хич не е за подценяване. Ако не вярваш ми ела на гости. Далекопровод само 3 километра изключен в двата края.
Върви на стълбове където има още един натоварен далекопровод. При проверка с щанга за 110kV пищи от 15-20 сантиметра.
При заземяване си хвърля добра искра и дава готин звук. Ако искаш може да го пробваш как ще се заземи през теб. :shock:
И всичкото това при изключена жица в двата края и само от индукция.
Ако не далекопровод а кабел той си има капацитет - едно заредено жило, дето не е заземено може да те тръшне без проблем.
Та не ги подценявайте тия работи. Пък за фазомера - миналата година си купих един дето не показва. Добре че бях сигурен, че на
едната жица има фаза. :-D
Та с няколко думи - фазомера не е уред, с който се доказва липса на напрежение.
:partyman:
stoy@n - специалист
hidrazin написа:
Хич не е за подценяване. Ако не вярваш ми ела на гости. Далекопровод само 3 километра изключен в двата края.
Върви на стълбове където има още един натоварен далекопровод. При проверка с щанга за 110kV пищи от 15-20 сантиметра.
При заземяване си хвърля добра искра и дава готин звук. Ако искаш може да го пробваш как ще се заземи през теб. :shock:
И всичкото това при изключена жица в двата края и само от индукция.
Ако не далекопровод а кабел той си има капацитет - едно заредено жило, дето не е заземено може да те тръшне без проблем.
Та не ги подценявайте тия работи. Пък за фазомера - миналата година си купих един дето не показва. Добре че бях сигурен, че на
едната жица има фаза. :-D
Та с няколко думи - фазомера не е уред, с който се доказва липса на напрежение.
:partyman:
В този случай не става ли въпрос за статично електричество? :?

ПП темата се оплеска яко.....

Тема "120V между фаза/нула и заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: