Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton - майстор
Здравей те правя си зарядна за акумулатор от 5 години и проблем се оказа трансформатора.Решил съм да взема от UPS,но разбрах,че са предназначени за работа около 15 мин.Интересувам се да ли ще работи без проблем за дълго време.
torbalan - Дървен философ
За пет години да беше пускал по 10 ст. на ден в един буркан - щеше да имаш пари сигурно за две-три зарядни...
miroton - майстор
Тъи като е за мене на ли знаете как се правят нещата.
torbalan - Дървен философ
ми като ти изпадне трансформатор - опиши го, снимай го, виж дали има някакви параметри на него и все ще се намери някой, дето да знае верния отговор :)

Лично аз ползвам зарядното на съседа :)
miroton - майстор
И аз имам зарядно(пернишко)но няма електроника за изключване.Идеята ми е да използвам траф от UPS.
k8l8 - специалист
Ако си направиш тази схема:http://ra9wof.qrz.ru/files/Shemes/Avto/ ... c_unit.htm друго няма да ти трябва.
miroton - майстор
Без траф как ще стане?
hidrazin - майстор
Става и без траф и електроника (почти без електроника, ако не смятаме един диод).
Неволята учи на всичко. По-миналата зима в Плевенско зареждах по спешност акумулатора на колата
с печка "Лъч" и някакъв диод от общ характер. На печката единия реотан беше изгорял и зарядния ток по спомен
беше около 2 ампера. Ама то и диода дето изчоплих нямаше да издържи по-голям ток. Та за една вечер такъв
заряд на сутринта дизела оживя още с първо въртене. :-D
Все пак не препоръчвам такъв начин на заряд за постоянна употреба. Доста си е опасно - все пак има галванична
връзка с мрежата. Изход е в непредвидени ситуации.
:partyman:
k8l8 - специалист
Включваш схемата към пернишкото зарядно и си имаш автоматично зарядно.

Тема "Трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: