• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Черните дълги контакти са за панелките.
На тебе ти пада най големия предпазител /32А/ след главния. Т.е този предпазител е предвиден за най голям товар.Виж от него колко проводника излизат.Ако са два или повече разкачи ги един по един и виж при кой ти отпада АП. Ако излиза само един проводник тогава потърси най близката разклонителна кутия на кухнята за да разкачиш пак една по една линиите и да пробваш.
Възможно е някои уреди/фурна,плот или др/ в кухнята да не са на контакт,а на твърда връзка.
Съмнявам се и бойлера да е на същия прекъсвач. Имаш още един 32А АП, три по 25А, един 20А и един 10 А за осветлението.
lowriderzzz - специалист
VLADO66 написа:
Първо разкачи фазата от проблемния предпазител и я сложи на съседен.Ако пак пада,демонтирай контактите като оглеждаш за влага в конзолите. Ако пак е същото се разкачат кабелите в разпр.кутии и се прозвънява линия по линия.
как да разкача фазата - тя е тази метална пластина (като това снимката), на която са свързани всички предпазители от долният им край. А от горния е кабел за всеки отделен. Тоест фазата (ако наситина това е фаза) минава през всички предпазители, тоест няма смисъл д я слагам на съседен.

" Това не е обща маса, а най-вероятно обща фаза ако е нещо такова"

Изображение
VLADO66 - майстор
Това е тоководеща шина.Разкачаш от другия край.
lowriderzzz - специалист
fikata написа:
Черните дълги контакти са за панелките.
На тебе ти пада най големия предпазител /32А/ след главния. Т.е този предпазител е предвиден за най голям товар.Виж от него колко проводника излизат.Ако са два или повече разкачи ги един по един и виж при кой ти отпада АП. Ако излиза само един проводник тогава потърси най близката разклонителна кутия на кухнята за да разкачиш пак една по една линиите и да пробваш.
Възможно е някои уреди/фурна,плот или др/ в кухнята да не са на контакт,а на твърда връзка.
Съмнявам се и бойлера да е на същия прекъсвач. Имаш още един 32А АП, три по 25А, един 20А и един 10 А за осветлението.
ами един кабел излиза от двата 32А бушони. Между другото най-големия след главния е този най в ляво на първата снимка (63А може да не се вижда соийноста от резолюцията).

Днеска пробвах да ги разменя, но ефекта беше същият. Климатика и ширма (отдушника над готварската печка) не са на контакт. Климатика го разкачих днеска - не беше от него. Отдушника само го бях проверил миналия път с мултицета да не дава на късо в лустер клемата с която е свързан към кабелите от стената и си беше наред.

Над плота има две малки луминисценти лампи с прекъсвач и вграден контакт - пробвах и те да не дават на късо с мултицета в контакта, но си бяха добре. Освен да ги разглобя да видя самите лампи да не правят късо - ще пробвам и тях утре.
Последна промяна от lowriderzzz на пон сеп 24, 2012 6:26 pm, променено общо 2 пъти.
fikata - майстор
VLADO66 точно това имаше предвид "Кабела" който излиза от падащия предпазител да го преместиш на друг АП, но се разбира,че това упражнение вече си го правил и си установил,че падащия ти предпазител е здрав.
Това на снимката,както по горе ти обясниха е гребен и захранва с фаза всички предпазители след главния.
От последното ти включване се разбира,че от всеки предпазител излиза само по един проводник.
Т.е. посоката на разкачване трябва да се локализира в разкл.кутия.
lowriderzzz - специалист
VLADO66 написа:
Това е тоководеща шина.Разкачаш от другия край.

еми да като разкача другия кабел къде да го поставя. Днеска пробвах с другия бушон дето е също 32А.

Сега се усетих, че е можело да го направя и по-лесно като разменя само кабелите, пък аз целите бушони смених... се тая де.
lowriderzzz - специалист
fikata написа:
VLADO66 точно това имаше предвид "Кабела" който излиза от падащия предпазител да го преместиш на друг АП, но се разбира,че това упражнение вече си го правил и си установил,че падащия ти предпазител е здрав.
Това на снимката,както по горе ти обясниха е гребен и захранва с фаза всички предпазители след главния.
От последното ти включване се разбира,че от всеки предпазител излиза само по един проводник.
Т.е. посоката на разкачване трябва да се локализира в разкл.кутия.

ще пробвам вече и кутиите и ще докладвам утре.
darken_nz - специалист
Е, ами апартамента, където бях колкото и странно да Ви се вижда имапе и там от дългите (в кухнята). Иначе си е същото.Фиката е писал достатъчно - няма смисъл да се повтарям. За съжаление мерене и ровене ми е майката. :wink:
lowriderzzz - специалист
Ами, значи и днеска си поиграх доста време, но пак без резултат.

Откачих всички контакти и ги проверих обстойно - не е от тях. Разкачих и тези лампи, които са над плота да видя дали не е от тях - и те са наред. Отдушника над печката също е наред.

Пробвах пак да разменя бушоните, но пак ми изключва от главния когато пусна бушона.

Пробвах също да видя дали да не би някой от другите бушони да е проблемен и за това ги излкючих всичките (без главния) и когато включих този на кухнята, главния пак падна. Това предполагам, означава че повредата е в кръгът на кухнята.

Откачих и бойлера накрая за всеки случай да го видя аджеба да не е от него - той си е добре.

Под мивката има един двоен контакт и бушон преди него. Контакта е за съдомиална или пералня да се включи. Разкачих ги и тях, но си бяха ОК.

Кутии не можах да намеря - сигурно са замазани добре или са някъде под гипс картона на външната стена. Само тази кутия беше с външен капак, но като я отворих видях, че вътре има кабел за кабелна/цифрова телевизия. И после я затворих - не съм я пипал нея вътре.

От всички бушони излиза по един кабел отгоре само без на втория бушон от ляво на дясно. Как да го разбера за къде е той?

Ето тук на това клипче снимах какво се случва нагледно когато включа бушона...

Според мен е нещо общо между ключът за вентилатор/отдушникът на банята. (Който по принцип е свъзран правилно и работи, защото пробвах да го заменя с друг, и когато го включа главния бушон пак пада).
*Вентилаторът също не е причината, защото като го разкачих пак пада главния бушон като натисна ключът.

Не знам къде вече мога да бръкна за да намеря причината. Всичко останало са вече кабелите вградени в стената и евентуално кутиите, които хал хабер си нямам къде са.

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :ka: :ka: :ka: :ka: :ka: :ka: :ka: :ka:
докера - специалист
Да разбирам ли , че когато този ключ за вентилатора в банята е изключен - предпазителя не пада ?
Ако е така - ето го проблема - кабела м-у него и вентилатора е укъсен някъде
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Пада ми бушона при включване на захранването. Защо така ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: