• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
marmoz - специалист
А може би така :)
Прикачен файл:
3.1.jpg
Вадим Владимиров - специалист
Вадим Владимиров написа:
.................Тогава по-добре без мушама, летви, керемиди, а направо скопчана ламарина.
Вадиме и това не го разбрах съвсем! ЗА какво скопчаване на ламарината става въпрос? Извини ме но все още всичко ми е мъгла! Даже ще снимам всичко каквото правя и ще се надявам на градивна критика![/quote]
Ето това е фалцово скопчаване на ламарината
Прикачен файл:
3528.jpg
Прикачен файл:
3532.jpg
Прикачен файл:
serve (2).jpg
Прикачен файл:
serve (3).jpg
alsted - майстор
Упорито пренебрегвате малкия наклон, но мен той определено ме безпокои. Тук е разисквано доста прилежно. Възможно е и да е оптическа измама, но въпросния покрив ми се струва със значително по-малък наклон? По проект за керемиди ли е изобщо? Да не се окаже всичкия труд (а той ще е много) на вятъра :? Няма непоправими неща, но едно напъване в неправилна посока, най-малкото може да излезе безмислено солено. Тани, струва ми се, че не обръщаш внимание на постовете ми. Ако ги намираш за неуместни към темата ти, кажи - спирам веднага!
докера - специалист
Не е малък , по-скоро е от ъгъла на снимане заблудата . Има няколко по-панорамни снимки - там се вижда горе-долу реално наклона , а и на снимките с нивела може да се сравни ...
Алексов - напреднал
Аз забелязвам и друг проблем, който не открих да е коментиран, но си мисля, че ще създава проблем в бъдеще. Използвана е мембрана Veltitech 120 гр. на Брамак, която не е паропропусклива и използването и в дадения случай /обитаем таван/ е нецелесъобразно. Просто не виждам влагата под мембраната на къде ще се отведе. Забелязвам, че има поставени и вентилиращи керемиди, но изпълнението около стрехите е такова, че не позволява проникването но свеж въздух за циркулация и вентилиране поне на зоната над мембраната. Втория проблем може да го решиш в момента при преработването на зоната около стрехите, като подмениш тесните летви под улучните скоби с комбиниран елемент за вентилиране /Брамак/.
Тани - модератор
Извинявам се за отсъствието , но имах малко проблеми с нета в къщи. Дори бях написал едно мнение в съседна тема , което успях да го пратя чак след няколко часа, но просто го пратих и нямах време да пиша. От днес вече започвам по-сериозно с ремонта на покрива. Онзи ден само разкачих един от късите улуци , защото беше с обратен наклон, а и ската е малък и на удобно място, та можех да експериментирам. Засега само оправих наклона на улуците. Купих материали и днес започвам!
VLADO66 написа:
При този малък наклон на покрива,въпреки топлоизолацията му се получава снегозадържане и бавно топене на контактния слой с керемидата.От там водата постъпва в студения улук и замръзва ,в следствие на което улука се препълва с лед,обаче топенето продължава и водата преминава от двете страни на улука.При наличието на челна дъска не е голям проблем,но в случая леда отива в мазилката и от там я разрушава постепенно.
Сега вече разбрах какво имаш предвид. Дори миналата зима се получи този ефект, от което си направих изводите, че между улуците и керемидите има разстояние. Не знам дали обърна внимание , че смятам да слагам надолучна пола. Смятам, че тя ще реши този проблем. Или бъркам? :?
vlad0 написа:
Извинявам се за офтопика, но искам да попитам за терасите от снимката как по точно са изпълнени? Интересува ме горния ръб как е направен, отгоре гранитогрес ли е? Ако имаш по-детайлна снимка ще съм благодарен.

А по въпроса за покрива и на моята къща съм с керемиди Брамак с минимален наклон 3/1, до тук изкара 2 зими без проблем, ламаринена пола не сме слагали към улуците а една ивица окол 30 см. воалит 3мм. и до сега не съм видял подлизване към челните дъски. Направи ми впечатление че уламите при вас са направени много кофти, много голямо разстояние има между керемидите така, не се ли завират врабчета там?

Поздрави!
Съжалявам , но забравих да снимам , пък не си нося и фотоапарата в момента за да покажа и какво съм правил по същество. Днес ще снимам и ще ти пратя снимка.

Относно наклона - 3/1(1/3) - 33% не е минималния наклон, а на сестра ми е по-малък 29,5% . Уламите наистина са ужас, като и голяма част от изпълнението на всички тенекеджийски работи! Ще се наложи и тях да преправям! Вчера идва консултанта от Брамак, който ги беше инструктирал и се хвана за главата. Та той ми обясни как да си поправя и уламите. Той не употреби израза с врабчетата , а каза че прав може да пикае под керемидите покрай уламата :lol:
Вадим Владимиров написа:
Ето това е фалцово скопчаване на ламарината
И това е техническо решение, но не смятам че ще е добро в случая от естетическа гледна точка. Не бях обърнал внимание, че става въпрос за заместване на керемидите с ламарина, а мислех, че ми говориш за тази под керемидите!
alsted написа:
Упорито пренебрегвате малкия наклон, но мен той определено ме безпокои. Тук е разисквано доста прилежно. Възможно е и да е оптическа измама, но въпросния покрив ми се струва със значително по-малък наклон? По проект за керемиди ли е изобщо? Да не се окаже всичкия труд (а той ще е много) на вятъра :? Няма непоправими неща, но едно напъване в неправилна посока, най-малкото може да излезе безмислено солено. Тани, струва ми се, че не обръщаш внимание на постовете ми. Ако ги намираш за неуместни към темата ти, кажи - спирам веднага!

Съжалявам, ако си останал с впечатлението, че не обръщам внимание на постовете ти! Благодарен съм ти за тях! Просто не бях премерил какъв е наклона, а и не помня какво сме мерили миналата година с консултанта на Брамак. Още завчера премерих наклона и той е 16,5° , но от тогава не съм писал. Не си спомням дали споменах по-горе в темата , но консултанта им обясни как да си сметнат разстоянията между летвите, а се вижда че в най-горните редове има застъпени наполовина керемиди. На единия скат, най-големия, почти нямаше счупени керемиди , а от там течеше най много и още преди поста ти и преди да меря каквото и да било, единственото логично обяснение беше - прекалено малко застъпване на керемидите, което не може да попречи на дъжд с вятър да премине под керемидите. С показаното изпълнение на детайла на стрехата, теча вече е ясно от къде е !
Алексов написа:
Аз забелязвам и друг проблем, който не открих да е коментиран, но си мисля, че ще създава проблем в бъдеще. Използвана е мембрана Veltitech 120 гр. на Брамак, която не е паропропусклива и използването и в дадения случай /обитаем таван/ е нецелесъобразно. Просто не виждам влагата под мембраната на къде ще се отведе. Забелязвам, че има поставени и вентилиращи керемиди, но изпълнението около стрехите е такова, че не позволява проникването но свеж въздух за циркулация и вентилиране поне на зоната над мембраната. Втория проблем може да го решиш в момента при преработването на зоната около стрехите, като подмениш тесните летви под улучните скоби с комбиниран елемент за вентилиране /Брамак/.
Алексов, благодаря ти , че напомняш нещо толкова важно , което ще е полезно за четящите тази тема, които имат подобни проблеми , но се опасявам , че си пропуснал факта, че под мембраната има бетонна замазка , под която има друга бетонна замазка , под която има стиропор, а под него стоманобетонна плоча, вата , пароизолация и гипскартон! Сам виждаш , че използването на паропропусклива мембрана е безсмислено!

Моите притеснения са по-скоро, къде ще отиде влагата, от вече намокрената вата!!!??? :x :axe: Най-вероятно ще създава проблеми поне няколко години докато намери от къде да излезе! Хайде тази от стените по-бързо ще намери път навън през тухлите и 10-те сантиметра стиропор!
VLADO66 - майстор
Надулучната пола не решава проблема с пълненето на улука с лед защото той си минава зад нея,при мен се получи миналата зима така.
Тани - модератор
И как реши проблема? Аз се сещам само за едно решение, което ти спомена по-рано. Дефакто ако е само повърхностно мокренето , не смятам , че ще е проблем!
Стефко - специалист
С моя покрив нямам никакви проблеми. :lol:

Прикачен файл

P9060079.jpg
P9060079.jpg (51.61 KиБ) Видяна 3890 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12