• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
http://niksi.eu/pages.php?pageid=4
В Плевен работим и с Дикар консулт, но те взимат май главно компресори и зарядни. При Никси можеш да си поръчаш почти всичката наша стока. И с двете фирми работим много отдавна.
reingar-x - специалист
Колега dragozow може ли да ми кажеш инверторите от серията Arc със всички ли видове електроди заваряват в това число базични и целулозни питам да си знам предварително,и как се справят с неръждавейката. Извинявам се ако въпросите ми изглеждат тъпи.
agj - майстор
reingar-x написа:
Fronius TransPoket 1500 съм го не от магазина а от познат на мой приятел който мисли да ходи на работа в Англия и мисли да го продава цената която спомена е 600 с кабелите,но още се чуди дали да го дава.Машината вече не е в гаранция но е малко използвана,не знам по какъв повод я е купувал той се занимава с дърводелство.За Kitin тук в Плевен има дистрибутори и май имат и сервиз но трябва да се разходя да питам какво им е мнението за продаваната от тях стока.За Del само суперлативи четох и се каня като ида до софия да ги посетя за да чуя и тяхното мнение.
Може би най важното е да уточниш бюджета с който ще разполагаш за покупката, за да помагаме и със съвети за марки и модели ,освен това е важно дали търсиш само електрожен или и други функции …!?
Какво по добро от това сервиза за поддръжка да ти е наблизо, а в Плевен имаш доста възможности за ползване на дистрибутори и сервизи :Електрик 90 са дистрибутор и сервиз на Kitin , Дикар консулт са дистрибутор и сервиз на VARSTROJ и двете марки заваръчни апарати са известни както у нас така и в Европа така че каквато машина от тези две марки да избереш ще е добра и качествена ,само че цените им не са от най евтините !

Относно въпроса за видовете електроди….
Всяка една инверторна машина може да работи с почти всички видове електроди, включително и най ползваните в домашната работилница - рутилови ,базични ,неръждаеми,чугунени и алуминиеви ! За алуминиевите обаче се изисква доста голям опит а целулозните са специално предназначени за заварка на тръбопроводи пък и са с доста висока цена и затова рядко биха намерили приложение в домашната работилница.
dragozow - майстор
reingar-x написа:
Колега dragozow може ли да ми кажеш инверторите от серията Arc със всички ли видове електроди заваряват в това число базични и целулозни питам да си знам предварително,и как се справят с неръждавейката. Извинявам се ако въпросите ми изглеждат тъпи.
Работи с всякакви, аз съм го пробвал с по-разпространените. Конкретно с неръждавейка си играх един ден. Все пак е желателно ако се ползва за специфична работа да се пробва преди това. Имам такива клиенти, идват и си носят от техния материал и електроди.
pansim - майстор
Масовите китайски произведения, предлагани на ниска цена НЕ работят добре с целулозни електроди!
За разлика от тях обаче, дискутираният по-горе модел на Фрониус, Транспокет 1500 много добре работи с целулозни електроди. Причината е, че за тях се изисква малко по-различна ВАХ на токоизточника.
agj - майстор
pansim написа:
Масовите китайски произведения, предлагани на ниска цена НЕ работят добре с целулозни електроди!
За разлика от тях обаче, дискутираният по-горе модел на Фрониус, Транспокет 1500 много добре работи с целулозни електроди. Причината е, че за тях се изисква малко по-различна ВАХ на токоизточника.
Транспокет 1500 има CEL функиция - бутон на панела, който е специално за работа с целулозни електроди ! Подобни CEL функиции имат други маркови машини!
Но целулозните електроди са със специално предназначение както вече написах и не са много подходящи за заваряване на асмалъци :-D или конструкции от винкели и ламарини !
profesionalist_wood - майстор
Добре,и така не разбрах за каква цел ще се използва фрониуса :?: За домашни цели става Китин, за занаятчийската работилница става ЕСАБ (Между другото софийското метро е направено с ЕСАБ :-D )
reingar-x - специалист
За целта ще се използва за мои нужди и най-много да го дам на приятел за услуга,по-горе бях написал за това от къде мисля да го купувам но още не се колебае собственика му за продажбата,иначе машината не е работила почти(не че аз ще я пребия от работа)за цената която ми иска е 600лв аз сега имам към 400 но ако се съгласи ще се разберем някак.Сега за електродите да кажа защо питах за това дали заварява с целулозни,комшия който се върна от гурбет в Русия ми подари 2 метални кутии бьолер едните са целулоза другите са базични за това питах за фрониуса знам,че може да ги гори но за другите не знаех.
dragozow - майстор
Целулозните надали някога ще ти потрябват. Хора, забравете за тези електроди, строго специфични са.
profesionalist_wood - майстор
Моля?? [-( Ще го даваш на приятел? :rolleyes: Аз вече не давам инструментите си на никой защото хората имат две леви ръце. Аз преди време дадох назаем на един мой роднина електрожена си,и моля ти се,връща ми го след месец-кабелите повредени,на някои места са стопени на други оголени,кутията беше станала на мекица и съсипана ръчка на ампеража,и смачкани щипки на масата....напсувах го и му бих шута :x
Вземи си един OPTIM за 100 лв и я давай на тоя и оня
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: