Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Благодаря Ви, че ми отговаряте :)
Няма причина да е тази марката, изхождаме от идеята, че това е инвестиция, която се прави веднъж и купувайки по-добро качество, си спестяваш проблемите занапред
Истината е, че се колебаем между нея и Херц /заради тази прослувута ламбда сонда/, но Херц ни идва нанагорно с финансите вече, защото като финал сумата е повече от прилична
Според вас това е екзотична марка, а бихте ли изброили кои са марките, които са наистина качествени и имат добър пазар?
И какво е мнението ви /като професионалист, ако сте такъв/ за тази марка?
Коя е най-добрата марка от този клас?
Christo - майстор
Изпращам ти бюлетин на немска агенция, която допуска до пазара котли, изпитани и сертифицирани от нея. Вашият "екзотичен" котел го има там! Смятам това за достатъчна гаранция, че е читав. И няма там общи приказки и ала бала. КПД толкоз, въглероден окис толкоз и т.н. Лично аз имам Херц 30 киловата. Предната зима се топлих с него. Никакви забележки! Сам се чисти, управлява всички помпи и вентили,буфер, бойлер, слънчева инсталация, седмичен програматор и т.н. Ламбда сондата му служи да се самонастройва спрямо различно качествени пелети и винаги да гори с оптимално КПД при различни мощности. Има проблем, че на три, четири дни веднаж трябва да му пълня бункера с пелети и веднаж месечно да му изхвърлям около две кутии за обувки пепел. И го карам през един комин 15Х15 сантиметра, който със стария котел ми беше скъсал нервите, пък сега пее! Ще го снимам зимъска, като е напънат на макс. Едвам се вижда лек бял дим! Има моменти, в които от комина излиза само нещо като мараня. Според мен си струва всяка стотинка от парите.

Прикачен файл

energie_ee_biomasse_liste_automatischbeschickt.rar
(394.26 KиБ) Свален 305 пъти
syncho - майстор
Владо ти направо го хвърли от поршето в трабанта с тази комбинация. Херц определено е много добро решение. Едилкамин също са доста качествени продукти като цяло. Не знам само конкретния модел дали наистина има ламбда сонда. Казвам тези неща като ние предлагаме продукти на Екстрафлейм, които са конкуренти с Едилкамин и имам наблюдение и на двата вида продукти. Двете фирми предлагат високо качество продукти и не случайно са се хванали гуша за гуша в Европа.
VLADO66 - майстор
Прав си, мисленето ми е бюджетно.Будерус и трабант не ми се връзва.Горелката е дискусионна има и други варианти.Всеки си решава според джоба,а аз ще гледам битката за Европа отстрани.
Christo - майстор
Това е мястото на техническото описание на котела. http://www.edilkamin.com/ru/schede_tecniche.aspx Избирате си модела, езика, ит.н. До колкото видях, няма ламбда сонда, но пък има много други работи вътре. Който се интересува, може да попрочете. Има го на няколко езика, един след друг в брошурата. Ако искаш да видиш какви проблеми са имали хората, пишиш в Google "problems with (име на продукта)" или "(име на продукта) issue" и четеш. Това е на английски, ако не, търсиш приятел за преводач. :)
ПП Щях да го кача тук, ама било pdf, било голямо по размер, абе разсъхна се работата :?
Благодаря ви отново
Брошурата съм я чела доста внимателно на италиански и съм на 99,9% сигурна, че няма ламбда сонда, дори пуснах запитване до производителя... Сигурна съм какво ще ни отговорят, въпросът е защо дилърът ни лъже в прав текст и как да купим от човек, който лъже още при продажбата...
Въпросът е кое взимаме Еделкамин или Херц и струва ли си разликата от 6000 лв?
LazarGanev - "Велик майстор"
На мене ми се изгуби някъде словореда :cool:
VLADO66 - майстор
Ха-ха,Лазаре ти с твоите Пелетерми си като сираче.Тук става въпрос за S-класите на отоплението-всеки процент КПД над 90 е хиляди левове.И дали с този бюджет не е по-добре ТП вода-вода или една Алтерма :wink:
Christo - майстор
ТП би била идеално решение, ако имам празен парцел и бала с пари...... Проектират ми пасивна или почти пасивна къща, докарваме нужната отоплителна мощност до 5-10KW и пей сърце! Обаче в моя случай- налична стара къща, която както и да я санирам, все ще си е стара, налична инсталация с радиатори, как да я преправя на ниско температурна, освен да я изхвърля тотално? И колко ще струва 30KW ТП? И последно: разходите за отопление включват парите за изолация, за апаратура, за енерго носител и ремонти за целия експлуатационен период, като вземем предвид и комфорта(количеството хамалогия), разбира се.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: