Здравейте,предстои ми изграждане на зидана ограда от бетонни блокчета 40/20/20см. ,колоните също са от бетонни елементи в които се слага арматура и бетон.Между две колони има 7 тухли в ред/7.40=280см./ височината е 9 реда/180см./ последният ред се армира и се пълни с бетон,шапката е от готови елементи които се лепят.Бетонната основа трябва да е дълбока 60 см. и широка 40см.Дължината на оградата е 34м. .Интересува ме приблизителна цена само за труд,като основата трябва да се копае на ръка и бетона да се бърка на ръка/къщата е в троянският балкан и няма достъп за бетоновоз/ .Благодаря
mozinor написа:Здравейте,предстои ми изграждане на зидана ограда от бетонни блокчета 40/20/20см. ,колоните също са от бетонни елементи в които се слага арматура и бетон.Между две колони има 7 тухли в ред/7.40=280см./ височината е 9 реда/180см./ последният ред се армира и се пълни с бетон,шапката е от готови елементи които се лепят.Бетонната основа трябва да е дълбока 60 см. и широка 40см.Дължината на оградата е 34м. .Интересува ме приблизителна цена само за труд,като основата трябва да се копае на ръка и бетона да се бърка на ръка/къщата е в троянският балкан и няма достъп за бетоновоз/ .БлагодаряПреди около 5 год. го правих това изпълнение но само че с багерче за изкопа и бетоновоз. Багерчето ми взе около 240 лв. а труда за поставянето на блокчетата беше някъде около 6 лв. на кв. метър. Това е по спомен.
Дано съм ти бил полезен